IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Remy Cointreau поевтиняват след по-слаби от очакваното продажби

Към 12 ч. книжата на компанията се търгуват за 163,10 евро, което е спад от 8,3%

12:43 | 28.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Акциите на Remy Cointreau поевтиняват с над 8% в петък, след като френският производител на алкохол отчете по-слаби от очакваното продажби за фискалното си четвърто тримесечие на фона на отслабено търсене на американски коняк. Прогнозата за настоящата година е за стабилни приходи.

Приходите за последните три месеца са били в размер на 243,8 млн. евро, съобщи базираната в Париж компания. Това е под средната оценка за 257,1 млн. евро в анкета на анализатори на Bloomberg.

Към 12 ч. акциите на компанията се търгуват за 163,10 евро, което е спад от 8,3%.

Remy Cointreau потвърди насоките си за цялата фискална година, завършила на 31 март. Но за настоящата година, започнала през април, от производителя заявиха, че очакват приходите да останат стабилни на органична база. Remy очаква продажбите в САЩ да намалеят рязко през първата половина на годината и след това да се възстановят силно през втората.

Резултатите подчертават забавящото се търсене на премиум напитки отвъд Океана заради ускорената инфлация и икономическата несигурност. В същото време производителите на напитки очакват ключовия китайски пазар да продължи да се възстановява след повторното отваряне на икономиката след края на политиките на Пекин за нулев COVID.

Потреблението на премиум алкохол, най-вече коняк, нарасна по време на пандемията, тъй като потребителите в САЩ и Европа прехвърлиха потреблението си у дома. Сега воденото от САЩ потребление се „нормализира“, заявиха от Remy. То обаче ще остане над нивата от 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 28.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още