IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт постигна рекордните 1 млрд. долара приходи от турне

Певицата е спечелила и приблизително 200 млн. долара от мърчандайз

23:22 | 08.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Buda Mendes/TAS23/Getty Images
Снимка: Buda Mendes/TAS23/Getty Images

Турнето Eras на певицата Тейлър Суифт е първото, чиито приходи преминават границата от 1 млрд. долара, предаде AP, като цитира класация на специализираното издание Polestar.

Турнето на Суифт е начело на изявите в музикалния бранш тази година в света и в Северна Америка. То е донесло огромни приходи, възлизащи на 1,04 млрд. долара от продадени 4,35 млн. билета за 60 концерта, отчита списанието.

Polestar събира данните от касови отчети, оценки на капацитета на местата за провеждане на концерти, проучвания и други, събрани от 17 ноември 2022 г. до 15 ноември 2023 г.

Представители на изданието не уточниха пред AP дали са коригирали информацията за минали турнета, за да ги съобразят с инфлацията за 2023 г., обявявайки Суифт за първата, преминала прага от един милиард долара.

Polestar също така констатира, че певицата е спечелила приблизително 200 млн. долара от мърчандайз, а филмовата адаптация на турнето "Тейлър Суифт: The Eras Tour" е реализирала приблизително 250 млн. долара от продажби, което го прави най-печелившият филм за концерти на всички времена.

Polestar прогнозира, че и 2024 г. ще бъде успешна за Тейлър Суифт, като турнето Eras пак ще достигне приходи от 1 млрд. долара.

По-рано тази седмица Суифт беше обявена за "Личност на годината" на списание Time. Миналия месец Apple Music я обяви за изпълнител на годината; Spotify пък разкри, че тя е най-стриймваният изпълнител в световен мащаб за 2023 г., като от 1 януари насам е събрала над 26,1 млрд. стрийма и е подобрила тригодишния рекорд на Бед Бъни.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 08.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още