IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания с участието на Робърт де Ниро отваря два хотела в България

Те ще бъдат разположени в София и във Варна

10:30 | 13.04.24 г.
Снимка: Nobu Hospitality
Снимка: Nobu Hospitality

Американската компания Nobu Hospitality, която е частична собственост на актьора Робърт де Ниро, ще отвори два нови луксозни хотела в България, съобщава компанията.

Двата хотела ще бъдат разположени в София и във Варна, като ще включват изискани ресторанти. Според компанията те ще оставят значима следа на Балканите.

„Nobu Hotel and Restaurant Sofia ще украси сърцето на една от най-старите столици в Европа, разположена в историческата „Банкерска сграда“ близо до Народния театър „Иван Вазов“ и заобиколена от бутикови магазини, художествени галерии и основни исторически забележителности“, посочват още от компанията.

Т.нар. „банкерска сграда“ е построена през 1912 година на три етажа, като през годините са достроени още два, с което бива променен и покривният силует.

Към момента притежава статут на единична архитектурно-строителна и художествена недвижима културна ценност с категория "национално значение" и попада в границите на Втора защитена зона на археологическия резерват "Антична Сердика и средновековен Средец".

Проектирана е от арх. Никола Лазаров – едно от най-големите имена и величие от архитектурното минало на България, а в момента в нея се помещават офиси на различни компании.

Във Варна хотелът ще бъде разположен на морския бряг и според компанията „ще преоформи пейзажа на луксозното гостоприемство във Варна и ще създаде нов стандарт за изживяване на гостите“.

Nobu Hospitality е създадена през 1994 г. от Робърт де Ниро, японския готвач и ресторантьор Нобу Мацухиса и американския продуцент Меир Тепер.

Компанията притежава хотели в САЩ, Испания, Обединеното кралство, Мексико, Филипините, Мароко, Полша и Гърция. Тя планира разширяване към държави като Абу Даби, Египет, Тайланд и Доминиканска република.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 13.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още