IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последната серия от анимето Dragon Ball поведе боксофис класацията в Северна Америка

Екшънът „Звярът“ с Идрис Елба се оказа на второ място

09:29 | 22.08.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Crunchyroll
Снимка: Crunchyroll

Идрис Елба може и да се бори с лъв в „Звярът“, но екшънът не може да се справи с последния филм от серията Dragon Ball в боксофис класацията в Северна Америка този уикенд, съобщава Associated Press.

„Dragon Ball Super: Super Hero” се изкачи на върха на класацията в първия си уикенд на екран, събирайки 20,1 млн. долара от продажби, сочат оценки на студиото от неделя. В същото време „Звярът“ се нареди на второ място с 11,6 млн. долара.

Crunchyroll представи „Dragon Ball Super: Super Hero” в 3900 кина в Северна Америка, с което премиерата му се превърна в най-широкоразпространената за аниме. Вселената на Dragon Ball е на почти 40 години и включва манга, телевизионни епизоди, филми, игри и играчки.

Според PostTrak публиката на Dragon Ball Super е била предимно мъже (79%) и 44% са били на възраст между 25 и 34 години.

„Японското аниме е кинематографска традиция, но рядко виждате подобен филм да заем челна позиция в местната класация“, коментира Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore. “За да бъдеш по-напред от всички тези мейнстрийм холивудски филми е доста невероятно. Това говори много за глобализацията на боксофиса“.

В същото време „Звярът“ отвори на 3743 екрана в Северна Америка. Във филма, режисиран от Балтазар Кормакур, Елба играе овдовял баща на две тийнейджърки, които се оказват подгонени от кръжавен лъв по време на пътуване в Южна Африка.

Приходите на „Звярът“ заедно с тези на международно ниво възлизат на 21,8 млн. долара до момента.

Следващия уикенд премиера ще има друга лента с Елба – фантастиката на сценариста Джордж Милър „Три хиляди години копнеж“.

„Убийствен влак“ на Sony се озова на трето място след два уикенда на първа позиция и приходи за 8 млн. долара, с което общите приходи на местно ниво възлизат на 68,9 млн. долара.

„Топ Гън: Маверик“ зае четвърта позиция в 13-ия си уикенд по кината с генерирани 5,9 млн. долара и общо 683 млн. долара в Северна Америка, измествайки „Отмъстителите: Война без край“ от шестото място в най-печелившите филми на местно ниво за всички времена.

В челната петица за уикенд се озова „DC Лигата на суперживотните“.

Общите приходи от билети през уикенда възлизат на 77 млн. долара в Северна Америка – със 168% повече на годишна база, с което за годината се оформя сума от 5,2 млрд. долара, посочва Comscore. Летният филмов сезон обаче продължава да се забавя, което може да продължи и през есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още