IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Ловци на духове: Замръзналата империя“ завзе боксофис класацията

"Дюн: Част 2" продължава да се представя силно, заемайки второ място

09:50 | 25.03.24 г.
Снимка: Sony Pictures
Снимка: Sony Pictures

Ловенето на духове явно все още е добър бизнес.

„Ловци на духове: Замръзналата империя“ генерира приходи от продажби на билети за 45,2 млн. долара в дебютния си уикенд, показват студийни оценки. Това е първият филм, оглавяващ боксофис класацията, за Sony Pictures от миналото лято, съобщава Associated Press.

Премиерният уикенд на „Замръзналата империя“ достигна почти точно по приходи дебюта за 44 млн. долара на „Ловци на духове: Наследство“ от 2021 г.

Нито един от двата филма не бе хит сред критиците, но публиката ги приема по-добре. „Замръзналата империя“ спечели оценка В+ в CinemaScore от посетителите на кината, макар че „Наследство“ бе оценен малко по-силно – с А-.

„Ловци на духове“ обаче обикновено се представя по-слабо на световно ниво. На 25 международни пазара „Замръзналата империя“ събра едва 16,4 млн. долара.

Продукцията на последния филм от франчайза възлиза на около 100 млн. долара.

Другата голяма премиера през уикенда бе „Непорочна“ – хорър с участието на Сидни Суини като монахиня в отдалечен италиански манастир. Филмът дебютира с приходи от 5,4 млн. долара. Силата на изгряващата звезда Суини помогна „Обичам да те мразя“ да се превърне в една от най-успешните романтични комедии от години, но „Непорочна“, който е независима продукция, струваща по-малко от 10 млн. долара, не получава същия тласък.

Второто място в класацията остана за „Дюн: Част 2“, който продължава да се представя успешно. Приходите през четвъртия уикенд на екран достигнаха 17,6 млн. долара, като така общата сума на местно ниво възлиза на 233,4 млн. долара. На световно ниво филмът е генерирал още 574,4 млн. долара.

След две седмици на първото място „Кунг-фу Панда 4“ спадна до трета позиция с приходи за 16,8 млн. долара в третия си уикенд. Общо анимацията е събрала приходи от билети за 133,2 млн. долара на местно ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 25.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още