IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият търговец на спортни стоки в Германия планира мащабно разширяване

Intersport Deutschland иска да увеличи със 100 магазините си през следващите шест години

15:20 | 03.04.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Justin Sullivan/Getty Images
Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

Най-големият германски спортен търговец на дребно Intersport Deutschland планира най-голямото си разширяване от падането на Берлинската стена, залагайки на физически магазини в епоха на електронната търговия, съобщава Financial Times.

Базираната в Хайлброн група иска да увеличи със 100 магазините си в страната през следващите шест години, насочвайки се към средноголеми градове, където няма присъствие. Това ще увеличи броя на магазините ѝ в страната до 500, или близо една четвърт от всички.

Главният изпълнителен директор Александър фон Преен казва за FT, че групата е уверена, че ще има „ренесанс на физическата търговия на дребно“ в резултат на засиления интерес на хората към спортовете.

„Хората все повече наблягат върху здравето си и фитнеса“, казва Фон Преен, който прогнозира, че германският пазар на спортни облекла ще се разрасне с почти 50% до над 19 млрд. евро до 2030 г. Intersport контролира една трета от пазара, посочва компанията.

Според Фон Преен тъй като много универсални магазини и търговци на спортни стоки са затворили през последните години, сега има „вакуум“ при физическите магазини за спортни стоки. Той добавя, че разширяването е най-голямото, което групата е предприемала, откакто се установява като име в Източна Германия в началото на 90-те години.

Основана през 1956 г., Intersport Deutschland работи като кооперация с 200 независими търговци на спортни стоки като членове, като всички те работят под нейния бранд. Освен това тя доставя на 500 независими търговци, които работят под собствените си имена.

Германската група е най-големият член на базираната в Швейцария Intersport International Corporation, която работи в 42 страни и е един от водещите търговци на спортни стоки в Европа с приходи за 13,7 млрд. евро миналата година.

Intersport Deutschland отчете ръст от 5,7% на продажбите за миналата година до 3,5 млрд. евро. Онлайн продажбите са се увеличили с 21% миналата година, макар и започвайки от „ниска база“, казва Фонд Преен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 03.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още