IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителите на Revolut все по-често се насочват към услугите за бюджетиране

Налице е 15% увеличение на броя потребители, проверяващи инструментите за бюджетиране през първата половина на годината

12:20 | 26.08.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Потребителите на Revolut все по-често проверяват услугите на приложението за бюджетиране, опитвайки се да ограничат разходите и да спестят средства.

Налице е 15% увеличение на броя потребители, проверяващи инструментите за бюджетиране през първата половина на годината, съобщават от Revolut, цитирани от Bloomberg.

Т. нар. сейфове в приложението, които позволяват на потребителите да заделят спестявания, са отбелязали ръст във Великобритания през юли от 150% на годишна база.

В същото време услуга, която задава ограничения на разходите, също става все по-популярна, посочва международният генерален мениджър на Revolut Анкит Кемка.

Инфлацията очевидно увеличава разходите и потребителите се ограничават, където могат, посочва още той. Кемпка посочва данните за разходи по карта през юли отново във Великобритания, които са показали, че разходите за пазаруване са се свили с 8% на потребител на годишна база. Все пак търсенето на пътнически услуги остава, като харчовете за хотели и курорти растат с 86%.

Финтех компанията, базирана в Лондон, има 5 млн. потребители във Великобритания, което я прави едно от най-популярните финансови приложения в страната. Revolut генерира около една трета от приходите си във Великобритания, въпреки че все още очаква получаването на пълен банков лиценз, което означава, че оперира като услуга за електронни пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Един Българин
преди 1 година
До: nadunoto.markov И най-важното БЕЗПЛАТНИ в лева и евро!!! Това при повечето банки у нас е голям недостатък и потербителите все по-често използват Револют вместо традиционни банки. На последните печалбите им са от пенсионери, но и това ще свърши ако не се замислят да свалят таксите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
nadunoto.markov
преди 1 година
Функционалностите на ревлют са супер по-добри. Има супер екстри, плащанията са бързи, на секундата мога да проследя в приложението какво се случва, блокиране на карти, фиктивни карти за онлайн плащания ... приложението е доста силно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още