IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Придобиването на Cerner вече се отплаща на Oracle

Компанията успя да отговори на очакванията за новите си финансови резултати

11:37 | 13.09.22 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският технологичен гигант Oracle успя да отговори на очакванията на Wall Street за приходите за първото си фискално тримесечие, след като разработчикът на корпоративен софтуер започна да усеща ползите от придобиването на компанията за здравни технологии Cerner, предава Ройтерс.

Търсенето на облачните услуги на Oracle също е останало силно, което е допринесло за 45-процентния ръст на приходите до 3,6 млрд. долара, включително с приноса от Cerner.

Докато хибридната работа става все по-популярна по света, Oracle се старае да подкрепи своите облачни предложения в опит да грабне от дела на по-големите си конкуренти Azure на Microsoft и Amazon Web Services.

„Предимството на Oracle е тяхната надеждност. В това виждам възможност Oracle да запази базата си от клиенти, докато те прехвърлят процесите си в облака“, коментира Джон Фриман, вицепрезидент в CFRA Research.

Cerner е допринесла с 1,4 млрд. долара през тримесечието, месеци след като Oracle я придоби в рамките на сделка, която ѝ донеси множество данни от една от най-големите IT фирми в здравеопазването в Съединените щати и привлече повече клиенти към облачната платформа на гиганта.

Подкрепата от Cerner е помогнала за смекчаване въздействието от свиването на бизнес разходите, тъй като компаниите станаха по-пестеливи предвид високата инфлация и силата на щатския долар.

Oracle прогнозира, че при постоянни валути ще генерира между 21% и 23% ръст на приходите през второто си фискално тримесечие.

Компанията отчете коригирана печалба от 1,03 долара на акция спрямо средната прогноза на Refinitiv за 1,07 долара на акция. По думите на Oracle сумата е можела да бъде с 8 цента по-висока без „значителното въздействие“ на долара.

Общите приходи на Oracle са нараснали със 17,7 на сто до 11,45 млрд. долара, което е в съответствие с прогнозите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още