IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Децата, които печелят милиони от YouTube

Влад, Ники, Даяна и Настя празнуват на яхти, карат Ferrari-та и обикалят света, а публиката им не може да се насити

12:56 | 04.12.22 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Екипът на Настя разработва анимационен филм с продуцентската компания на Уил Смит – Westbrook. Netflix проявява интерес към сериала, а в момента текат преговори, казва източник, запознат с въпроса.

HBO Max е похарчила седемцифрена сума за лицензирането на съдържание на „Vlad and Niki” в услугата си, посочва друг източник, според когото компанията обмисля да застане зад два сериала, включително анимационен, които са базирани на двете момчета.

Netflix и HBO Max не са отговорили на запитванията за коментар по темата.

Даяна и Рома участваха в промоционален видеоклип за скорошния филм на Paramount „Пес Патрул“ и в един момент тяхно съдържание беше налично както в Amazon Prime, така и в Roku. Братът и сестрата освен това имат анимационен сериал в YouTube, който включва алтер егото на Даяна – Принцесата на игрите, който се бори с нейния враг Борис – Баронът на скуката.

Конкуренция

Предвид тези доходоносни сделки конкуренцията между каналите се засилва през годините, карайки семействата да се отдалечат едно от друго, споделят източници, близки до тях.

Съревнованието е особено силно между Даяна и Настя, които се гледат предимно от момичета. В момента Настя има 102 млн. абонати, докато Даяна има 104 млн. Понякога дори има битки между мърчъндайз партньори, които се борят за неща като ключово място по рафтовете в големите търговски вериги, коментира източник.

Майката на Влад и Ники твърди, че понякога проверява колко добре се представят видеата на Настя и Даяна. Но Виктория Вашкетов омаловажава конкуренцията: „Всички ние се разбираме като родители, а децата обичат да си играят заедно“.

Семействата споделят и назряваща дилема. Скоро децата им ще се превърнат в юноши, които вероятно ще са прекалено големи, за да правят видеа за малките.

Влад вече гледа в бъдещето, посочвайки, че си мечтае да последва стъпките на друга звезда от YouTube – MrBeast, който редовно създава състезания и сложни предизвикателства, които публикува в личния си канал. Освен това Уейнстийн  вижда бъдеще на Влад и брат му в музикалния бизнес, като наема продуценти и автори на песни, които са работили с Джъстин Бийбър и Селена Гомес, за да им помогне да пуснат собствени песни.

Засега Вашкетови се наслаждават на живота си в покрайнините на Маями – нещо, което помага на момчетата да ходят постоянно на училище, посочват родителите. Наскоро те са купили имение с осем спални за 12,5 млн. долара в лъскавия град Голдън Бийч.

Вашкетови казват, че децата им могат да спрат да правят видеоклипове, когато пожелаят.

„Вдъхновението ни наистина идва от интереса на Влад и Ники“, коментира Сергей. „Ако се опитаме да направим нещо, което не обичат, то не изглежда автентично“.

Когато Влад порасне, неговият 3-годишен брат Кристиан може да застъпи. Вашкетов казва, че макар Кристиан вече да се е появявал в няколко видеа, няма планове детето да развива собствен канал. Това важи и за момиченцето, което се е родило в семейството през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 04.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още