IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google планира да надгради търсачката си с чат с изкуствен интелект

Компанията влиза в тежката надпревара, започнала след появата на ChatGPT

15:29 | 06.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Marlena Sloss/Bloomberg
Снимка: Marlena Sloss/Bloomberg

Американският интернет гигант Google планира да направи търсачката си „по-визуална, лична и човешка“, като се фокусира върху младите хора по света, пише Wall Street Journal, позовавайки се на документи.

Това се случва, след като приложения за изкуствен интелект ChatGPT вече набират популярност, а това хвърля светлина върху една технология, която може да развие начина, по който работят бизнесът и обществото.

Технологичния гигант ще насочи услугата си отвъд „десетте сини линка“, което е традиционният формат за представяне на резултатите от търсенето, и планира да включи повече човешки гласове като част от промяната.

На годишната си конференция за разработчици следващата седмица се очаква Google да представи нови функции, които позволяват на потребителите да провеждат разговори с програма с изкуствен интелект – проект с кодовото име “Magi”, допълва Wall Street Journal, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Генеративният изкуствен интелект се превърна в нашумял термин тази година, а приложенията завладяха вниманието на публиката, докато компаниите се надпреварват да пуснат подобни продукти, които смятат, че ще променят естеството на работа.

Google не е отговорила веднага на запитването за коментар по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 06.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още