IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващият часовник на Apple ще открива хипертония и сънна апнея

Компанията залага на все повече здравни функции в носимите си устройства

20:05 | 01.11.23 г.
Снимка: Betty Laura Zapata/Bloomberg
Снимка: Betty Laura Zapata/Bloomberg

Apple планира няколко нови функции, свързани със здравето, за бъдещия Apple Watch, който се очаква да излезе през следващата година, както и платена здравна услуга, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.  

Bloomberg News съобщи за тези проекти първа в рамките на разследване, публикувано тази седмица, в което се разкрива повече за подхода на Apple към здравеопазването.

Това, което компанията планира за Apple Watch през 2024 г., е нов сензор, който да засича кога кръвното налягане на потребителя се е повишило. В началото системата няма да показва на потребителите точни систолни и диасистолни измервания, но компанията работи върху следваща версия, която би могла да прави това. Същевременно софтуерът ще води нов дневник на кръвното налягане, така че потребителят да може да отбелязва какво се е случило, когато е възникнала хипертонията.

Apple също така работи по нова система за установяване на сънна апнея. Apple Watch ще следи съня на потребителя и как диша той, за да предвиди дали човек има въпросното състояние. Ако установи нередност, приложението ще препоръча на потребителя да се обърне към лекар.

Технологичният гигант работи по нов Apple Watch, който да излезе по-късно следващата година, който да е с нов дизайн и да поддържа тези въможности, съобщи Bloomberg News по-рано. Apple работи и по други здравни функции, включително превръщането на AirPods в слухови апарати без рецепта. Компанията се стреми да използва своите популярни слушалки, за да навлезе на пазара за устройства, подпомагащи слуха. Apple разработва и нови функции, с които потребителите да тестват слуха си.

Компанията проучва възможността да интегрира и нови функции срещу тревожност и такива за тренировки за предстоящите очила Vision Pro.

Сред другите новости е платена услуга за здравни съвети, която все още е в процес разработка. Компанията обсъжда използването на изкуствен интелект и данни от потребителски устройства за създаване на индивидуални планове за тренировка и хранене за клиентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 01.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още