IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Virgin Galactic разочарова с приходите си, фокусира се върху новия си космически кораб Delta

Загубата на компанията възлиза на 26 цента на акция през четвъртото тримесечие на коригирана база

09:11 | 28.02.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Приходите за четвъртото тримесечие на Virgin Galactic Holdings се оказаха под очакванията на Wall Street. Компанията за космически туризъм се опитва да овладее разходите и забавя графика си за изстрелване, докато в същото време разработва нова совалка, съобщава Bloomberg.

Приходите за периода възлизат на 2,81 млн. долара, показва съобщение от вторник, което е под оценките на анализаторите за 2,98 млн. долара, събрани от Bloomberg. Продажбите се движат от търговски космически операции и членски такси от бъдещи австронавти.

Загубата на компанията възлиза на 26 цента на акция през четвъртото тримесечие на коригирана база, което е по-добре от загубата от 32 цента, очаквана от анализаторите.

Годишните приходи възлизат на 6,8 млн. долара и с малко остават под прогнозите на Wall Street за 7 млн. долара. Очаква се приходите за първото тримесечие на 2024 г. да бъдат около 2 млн. долара, каза компанията.

Virgin Galactic заяви, че „завършва изграждането на завода за космически кораби“, сглобява корабите си Delta и се фокусира върху дългосрочния растеж.

Акциите на компанията поевтиняха с 6,8% в следпазарната търговия в Ню Йорк.

Резултатите подчертават бавния, но стабилен път на Virgin към установяване на рутинен ритъм на космически полети за плащащи клиенти. Основата от Ричард Брансън компания изпрати 6 мисии до ръба на космоса, откакто започна търговската си дейност в средата на миналата година.

Компанията каза, че планира да постави пауза при полетите в последната част на годината, за да запази разходите под контрол, докато разработва космически кораб Delta от следващо поколение. Той ще бъде оптимизиран за многократна употреба и бързо време за подготовка между полетите, каза компанията. Тя планира да ги вкара в употреба от началото на 2026 г. Virgin Galactic представи плановете през ноември, съкращавайки 185 работни места.

Virgin заяви, че новата фабрика за космически кораби Delta в Аризона е напът да започне работа в средата на 2024 г. Заводът ще може да произвежда по 6 кораба годишно, каза компанията.

Virgin Galactic заяви, че е увеличила цените си до 600 хил. долара на място в туристическите си кораби от 450 хил. долара по-рано и е в съответствие с текущите цени при изследователските полети.

Компанията вярва, че в един момент ще генерира приходи между 1,1 млрд. и 1,4 млрд. долара от космодрума си годишно, ако може да провежда 300 до 400 полета годишно, каза главният финансов директор Дъг Арънс пред анализатори.

Следващия търговски космически полет остава както е планиран за второто тримесечие на 2024 г., каза компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 28.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още