IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei отвори облачен център за данни в Саудитска Арабия

Това е 30-ият подобен център на компанията по света

09:54 | 05.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Huawei Technologies е отворила облачен център за данни в Рияд, Саудитска Арабия, в опит да разшири своите предложения на онлайн услуги в Близкия изток и Северна Африка, обяви китайският технологичен гигант, цитиран от Ройтерс.

Центърът, който е 30-и за Huawei по света, ще поддържа държавни услуги за саудитското кралство и ще позволи ползването на приложения с изкуствен интелект и езикови модели на арабски, разкри представител на компанията по време на брифинг.

„Внедряването на облака на Huawei не е само за нас, а е мост, който ще доведе други китайски компании до Саудитска Арабия“, коментира Стивън И, регионален президент на компанията.

Стъпката ще допринесе за развитието на дигиталната икономика на страната, твърди той, допълвайки, че Huawei е отворила своята регионална централа в саудитската столица тази година.

Властите в Саудитска Арабия по-рано заявиха, че след тази година няма да подписват договори с чуждестранни компании, които нямат регионални централи в кралството.

Huawei се класира на пето място на световния пазар на облачни услуги през първото тримесечие с пазарен дял от 2,4%, въпреки че е вторият по големина доставчик в континентален Китай, според изследователската консултантска компания Canalys.

През февруари Huawei заяви, че ще инвестира 400 млн. долара в облачния регион на Саудитска Арабия през следващите пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 05.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още