IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След Сhrysler италианската компания Fiat се насочва към Opel

Американската криза ни даде възможност и създаде благоприятни условия за нас, казва шефът на Fiat

20:40 | 01.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
След Сhrysler италианската компания Fiat се насочва към Opel

Следващият проект на италианския автомобилостроител Fiat е сделка с германската компания Opel след знаковия съюз с американския Chrysler, казва в интервю от петък изпълнителният директор на групата.

Серджо Марчоне заявява пред вестник La Stampa: „Сега трябва да се съсредоточим върху Opel. Те са идеалният партньор за нас".

Fiat сключи в четвъртък променяща сектора сделка с Chrysler, най-малкият от детройтските производители, чийто банкрут бе официално обявен от Белия дом. Италианската компания първоначално ще получи дял от 20% от Chrylser.

„Целта е да се засили Fiat и да се даде шанс на Chrysler да се възстанови”, казва Марчоне.

„Трябва да призная, че пазарната ситуация много ни помогна. Американската криза ни даде възможност и създаде благоприятни условия за нас”, допълва той.

Междувременно днес щатските съдебни власти позволиха на Chrysler да продължи да плаща на служителите си и да изпълнява задълженията си към концесионерите. Това разрешение е в рамките на отворената процедура за поставяне под защита на Глава 11 от закона за фалитите.

По време на проведеното изслушване в Ню Йорк от компанията потвърдиха, че са спрели всичките си производствени линии, предаде Ройтерс. В четвъртък оттам казаха, че заводите ще спрат работа в рамките на 30 до 60 дни, или времето, което се счита за необходимо, за да се извърши преструктурирането на фирмата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още