IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страхът от безработица се разпространява с най-бързи темпове по света

Тенденция на нарастване на несигурността за работните места се наблюдава във всичките 23 страни, включени в проучване на ВВС за най-разпространените страхове

14:40 | 12.12.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Пенсионер държи плакат с надпис &bdquo;МВФ, безработица, мизерия, глад&ldquo;, по време на протест в Лисабон на 10 декември. Снимка: Ройтерс</em></p>

Пенсионер държи плакат с надпис „МВФ, безработица, мизерия, глад“, по време на протест в Лисабон на 10 декември. Снимка: Ройтерс

Страхът от безработица нараства с най-бързи темпове, разкрива глобално проучване на BBC, проведено сред 11 хил. души от 23 страни. На участниците е бил предложен списък с потенциални проблеми, от които те трябва да посочат тези, които са обсъждали с приятели и семейството си през последния месец.

И тази година корупцията и крайната бедност остават най-често обсъжданите теми. Въпреки това обаче безработицата е спомената от 18% от анкетираните – 6 пъти по-често, отколкото при първото подобно проучване, проведено през 2009 година.

Тенденция на нарастване на несигурността за работните места се наблюдава във всичките 23 страни включени в изследването, въпреки че корупцията остава най-често споменаваният проблем, коментиран от почти една четвърт от анкетираните.

Вторият най-често обсъждан проблем е крайната бедност. Тази тема е била дискутирана от 20% от участниците в проучването.

Опасения, свързани с инфлацията - нарастването на цените на храните и енергията - са споделени от 18% от анкетираните, същият процент като на тези, които се притесняват от нарастването на безработицата.

Все пак страхът от загуба на работни места варира от страна до страна.

Тези опасения са най-силно изразени в Испания, където 54% от анкетираните посочват, че са обсъждали проблема през последния месец. Резултатът представлява ръст от една трета спрямо 2010 г. Испания е една от най-силно засегнатите от дълговата криза страни в еврозоната. Процентът на безработните млади испанци надхвърля рекордните за Европейския съюз (ЕС) 40%.

Гана, Мексико, Нигерия и Турция са други икономики, където темата за безработицата се оказва особено гореща. Една трета или повече от анкетираните в четирите страни посочват, че са обсъждали проблема през последния месец.

Може да предположим, че нарастващите опасения за сигурността на работните места са свързани с икономически проблеми като кризата в еврозоната и забавянето на ключови световни икономики. Това предположение обаче може да не се окаже напълно вярно.

Последна актуализация: 04:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Средствата на Новия Световен Ред са: 1. Международна армия. 2. Международна полиция. 3. Световна инвестиционна банка. 4. Световно правителство под флага на Обединените Нации. 5. Световна банка за опазване и съхранение на планетата, което значи всички "зелени движения ще бъдат обединени под покрива на тази институция или ще бъдат принудени да изчезнат. 6. Световна религия, при която доктрините на досегашните църкви, ще бъдат разрушени из корени и заменени с една Нова световна религия на "Ерата на Водолея. 7. Световна класификация за седемте раси, включваща определяне положението на човеците роби, предназначени да изпълняват определени задачи, независимо дали искат или не. 8. Концентрационни лагери квартири на Обединените Нации за тези, които не възприемат Новата система. http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/12/10/senatyt-na-sasht-prie-zakonoproekt-zalichavasht-hartata-za-p.864777.....9. Световна земеделска система и Система за осъществяване на контрол върху храните и витамините.Новият Световен Ред планира също премахване на националните валути, както и въвеждане трансфер по електронен път в сферата на търговията с помощта на т.нар. високо технологични магистрали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Голям глад идва....фактите са налице, работи се усърдно по-въпроса!Пчелите се избиват умишлено.. Ежедневно над въздушното пространство над България преминават над 20 000 самолета сигурно половината от тях са военни самолети на САЩ и те правят това: http://***.vbox7.com/play:9b867ae5САЩ направиха ГМО-то, и,го разпратиха по цял свят. Ако прочетете малко повече и за ГМО, ще разберете, че пчелите НЕ МОГАТ да живеят след събиране на прашец от ГМО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Дааа.....интересно защо...а?Истината е че господарите на "Новият Световен Ред" ни обгазяват със самолети, пръскат отровни химикили, хората да заболяват от рак а пчелите да умират. Има хиляди доказателства за това вече, Chemtrails Killed the Honey Bees - Secret NATO and UN operation....http://***.youtube.com/watch?v=DXI9b-v0Gso&feature=relmfu.... Пръскат с химикали убиват всички медоносни пчели, човечеството ще гладува, защото всяка форма на планетата зависи от кръстосано опрашване. Опитите за обезлюдяване са в ход! Както съобщава "Ню Йорк Таймс", само през тази зима в около 20 щата са загинали 80% от дивите пчели. Необичайният феномен се наблюдава и в Европа - Германия, Швейцария, Испания, Португалия, Италия и Гърция. От опрашвателна дейност на пчелата зависи реколтата на 90% от основните селскостопански култури. Ефектът от опрашването е 143 пъти по-печеливш от пряката продуктивност на пчелата /състояща се от восък и мед/. Вестникът твърди, че масовата гибел на пчелите би могло да отпуши аграрна криза, а оттам и доста страшен сценарий, за който обществото е неподготвено. Това е в плана им за намаляване на населението на земята с 90%. В същото населено място където пръскат със самолети, после намират мъртви или умиращи медоносни пчели. И нас ни обгазяват тук със самолети от Натовските бази в БГ. В България почнаха да умират масово пчелите също.Айнщайн: Ако изчезнат пчелите, човечеството може да просъществува само 4 години преди да изчезне. Ванга: "Първо ще изчезнат пчелите след тях лука и чесъна, а млякото ще стане отровно." Даааа......"изтрещелият елит" на САЩ е почнал да работи усърдно по налагането на "Новият Световен Ред" и намаляването на човечеството
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
И Пол Кругман се съгласи: Идва Третата депресия!"Опасявам се, че в момента се намираме в началото на третата депресия", пише нобеловият лауреат. САЩ и Европа се движат към дефлационните капани, които сполетяха Япония през изминалото десетилетие." Икономистът прогнозира, че основните потърпевши от победата на това схващане ще са хората. Той смята, че мнозина ще останат безработни с години, а някои от тях никога вече няма да работят. Факт е, че светът влиза все по-дълбоко в "дупката" и само слепецът не го вижда."Организираната алчност винаги побеждава неорганизираната демокрация"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още