IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси се възползваха от успокоението на Wall Street

Регионалният индекс MSCI Asia-Pacific се покачи с 1%, след като през миналата седмица претърпя поражение от 7,3%

11:19 | 12.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските фондови борси се възползваха от успокоението на Wall Street в края на миналата седмица и част от пазарите затвориха на положителна територия, съобщава CNBC.

В Южна Корея Kospi се повиши с 0,91% до 2385,38 пункта. Представителите на технологичния сектор се движеха на зелена територия и акциите на Samsung Electronics поскъпнаха с 2,64%, а на производителят на чипове SK Hynix с 0,41%.

Корабостроителните компании обаче не се представиха добре и Samsung Heavy изтри 3,17% от стойността на книжата си, докато Hyundai Heavy Industries отчете понижение от 1,54% в цената на акциите си, след като в петък обяви, че печалбата за четвъртото тримесечие не отговаря на предварителните очаквания.

На борсата в Австралия местният измерител S&P/ASX 200 се понижи с 0,30% до 5820,70 пункта. Енергийните компании отбелязаха общо понижение от 0,23%, въпреки че петролът успя да прекъсне шестдневната си губеща серия. Акциите на Santos поевтиняха с 0,52%, а на Beach Energy с 2,89%. Производителите на злато също не се радваха на интереса на инвеститорите и стойността на книжата на Newcrest Mining и Evolution Mining намаля съответно с 0,45% и 1,97%.

В Хонконг индексът HangSeng първоначално се движеше в зелената зона, но в крайна сметка затвори с понижение от 0,16% до 29459,63 пункта. Представителите на финансовия сектор се търгуваха на по-високи нива. Акциите на HSBC поскъпнаха с 0,38%, а на  China Construction Bank  с 0,26%. В континенталната част на страната обаче Shanghai Composite затвори търговията с ръст от 0,78% до 3154,13 пункта. 

Регионалният индекс MSCI Asia-Pacific се покачи с 1%, след като през миналата седмица претърпя поражение от 7,3%, отбелязва Ройтерс.

Японската фондова борса е затворена в понеделник поради отбелязване на Деня на основаването на нацията.

„Американският облигационен пазар е движещата сила за борсите в момента и се очаква това да продължи и през настоящата седмица“, смята Крис Уестън, главен пазарен стратег в IG.

Предизвикателство за пазарите през тази седмица ще бъдат данните за инфлацията в САЩ, които трябва да бъдат публикувани в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още