IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси затвориха на зелена територия въпреки подновените търговски тревоги

Срещата между САЩ И Китай може да бъде отложена във времето, тъй като двете страни все още трябва да вземат решения относно условията и мястото за подписването споразумението

12:09 | 07.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Акциите в азиатско-тихоокеанския регион претърпяха динамична, но успешна борсова сесия в четвъртък на фона на съобщения за потенциално забавяне на подписването на търговско споразумение между САЩ и Китай, предава CNBC.

В континентален Китай индексът Shanghai composite остана до голяма степен непроменен на ниво от 2978,71 пункта. Бенчмаркът Shenzhen composite отчете ръст от 0,64% до 1651,77 пункта, а Shenzhen component нарасна с 0,57% до 9917,49 пункта.

Хонконгският индекс Hang Seng се повиши с 0,57%, въпреки че акциите на китайския технологичен гигант Tencent поевтиняха с 1,2%.

В Япония Nikkei 225 затвори с увеличение от 0,11% при 23 330,32 пункта, докато индексът Topix добави 0,22%, за да завърши търговския ден при 1698,13 пукта. Акциите на Softbank Group поевтиняха с 2,22%, след като в сряда японският конгломерат обяви първата си тримесечна загуба от 14 години.

Междувременно автопроизводителят Toyota отбеляза повишение в цените на ценните си книжа с 1,14%, след като отчете над 14-процентов ръст на оперативната печалба за второто тримесечие в сравнение с преди година.

В Южна Корея индексът Kospi приключи търговския ден почти без промяна на ниво от 2144,29 пункта. В Австралия бенчмаркът ASX 200 се повиши с 1% до ниво от 6726,60 пункта. По-рано Австралийското статистическо бюро отчете положителна промяна в търговския баланс на страната на месечна база през септември.

Инвеститорите отново насочиха вниманието си към развитието на търговските отношения между САЩ и Китай, след като високопоставени лица от американската администрация съобщиха, че президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин може да не осъществят подписването на сделка помежду до декември месец.

Срещата между Тръмп и Си може да бъде отложена във времето, тъй като двете страни все още трябва да вземат решения относно условията и мястото за подписването на споразумението. Планирано е Тръмп да бъде в Лондон за среща на лидерите на НАТО на 3 и 4 декември и сключването на търговската сделка може да се случи непосредствено преди или след това посещение, заявиха американските служители.

Тези развития дойдоха, след като срещата на върха за Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в Чили, първоначално насрочена за по-късно този месец, беше отменена поради протестите в южноамериканската страна.

В момента йената се търгува на ниво от 109,05 йени за долар, а австралийският долар - на стойност от 0,6907 щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още