IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макар и с ограничени ръстове повечето азиатските борси финишираха на зелено

Силното представяне на технологичния сектор в САЩ се пренесе и към пазарите в Азия

11:39 | 08.05.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето азиатски борси затвориха на зелена територия сесиите си във вторник, макар че ръстовете бяха сравнително скромни, обобщава CNBC.

Японският бенчмарк Nikkei 225 успя да заличи по-ранната си загуба и в крайна сметка се повиши с 0,18% до 22508,69 пункта. По-широкият показател Topix прибави 0,37% към стойността си, като 25 от 33 от неговите подиндекси се разписаха с движение във възходяща посока. Финансовият и технологичният сектор бяха на зелено, докато минният и петролният сектор се понижиха съответно с 1,41% и 1,33%.

В Южна Корея индексът Kospi отчете спад от 0,47% до 2449,81 пункта. Силното представяне на технологичния сектор в САЩ се пренесе и към Азия и акциите на Samsung Electronics поскъпнаха с 1,35%, а на производителят на чипове SK Hynix с 0,6%.

На борсата в Хонконг измерителят HangSeng напредна с 1,41%  до 30415,93 пункта. Технологичният и финансовият сектор бяха сред най-добре представилите се. Книжата на Tencent повишиха цената си с 3,16%. В континенталната част на страната показателят Shanghai Composite напредна с 0,79% до 3161,50 пункта.

По-рано през деня стана ясно, че търговският излишък на Китай със САЩ е нараснал с повече от една трета през април в сравнение с месец по-рано. Търговските преговори между двете страни пък ще продължат през следващата седмица в Белия дом 

Австралийският индекс S&P/ASX 200 добави 0,12% към стойността си до 6091,90 пункта, като повишението на финансовия сектор с 0,82% успя да компенсира спада в енергийния и суровинния сектор.

Освен решението на Тръмп по отношение на ядреното споразумение с Иран във фокуса на пазарите днес са и актуална информация за търговския баланс на Германия и за индустриалната продукция. Около обяд българско време Европейската комисия ще обяви актуалните икономически перспективи пред Европейския съюз. По-важните новини в края на деня ще дойдат от САЩ с данни за пазара на труда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още