IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личното пенсионно осигуряване - какво да очакваме? Дискусия на живо

Вижте конференцията “Общоевропейски продукт за лично пенсионно осигуряване - регламент, ефекти и проблеми“ на ВУЗФ и Investor.bg на живо

14:35 | 30.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Единният общоевропейски продукт за лично пенсионно осигуряване има потенциала да промени пазара на спестяване за пенсия в Европейския съюз и да насочи вниманието на потребителите още повече върху дългосрочното спестяване. Такъв продукт към момента не съществува.

През 2017 г. Европейската комисия предложи проекта на регламент, с който да се формулира основната рамка на регламентирането му. Преди приемането му обаче има редица въпросителни, които ще бъдат обсъдени на форума “Общоевропейски продукт за лично пенсионно осигуряване - регламент, ефекти и проблеми“ на ВУЗФ и Investor.bg, който може да гледате тук на живо. 

Целта на конференцията, която се провежда за пръв път у нас, е да се обсъдят пазарните ефекти от въвеждането на единен общоевропейски продукт за лично пенсионно осигуряване, който има потенциал да промени пазара на спестяване за пенсия в Европейския съюз и да насочи вниманието на потребителите още повече върху дългосрочното спестяване. Такъв продукт към момента не съществува. През 2017 година Европейската комисия предложи проект на Регламент, който се формулира основната рамка на регламентирането му. Преди приемането му, обаче, има редица въпросителни, които ще се обсъдят на предстоящия форум.

Инициативата на ВУЗФ за организиране на конференцията като част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС, е важен етап в развитието на дискусията и анализа по повод въвеждането на такъв продукт в ЕС. Тя ще се проведе и в много важен момент - непосредствено преди Комисията по икономически и парични въпроси към Европейския парламент да излезе с предварително становище по проекта за Регламент, предложен от ЕК, което се очаква да се случи през през месец юни 2018 г.

Какви ще са аспектите, какви ще са последиците - всичко по-важно вижте на конференцията, която излъчваме в реално време. 

В момента:

Първа част:

Втора част:

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още