Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Д. Чобанов: В дългосрочен период е по-добре България да влезе в еврозоната

Прогнозите за растеж и през тази година са оправдани, заяви финансистът

гледано: 2201   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

За България чисто политически е по-добре да бъде част от еврозоната. В дългосрочен период ползите от приемането на еврото ще са повече от това да стоим и да чакаме. Това коментира в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Чобанов от катедра "Финанси" на УНСС.

По думите му страната в момента черпи немалко от ползите на еврото, при положение, че над 20 години имаме стабилен валутен борд.

„Българските власти трябва да убедят европейските, че сегашният фиксиран валутен курс е подходящият страната да влезе в еврозоната“, обясни той.

Финансистът отбеляза, че след отбелязания икономически растеж през 2017 г. прогнозите за растеж и през тази година с 3-4% са оправдани.

Доходите на българите са достигнали по думите му 50% от средните за ЕС нива.
 

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

4
 
3
 
4
majnata до: lyusien
преди 9 месеца
Тебе чакат да подадеш молбата ... може и по мейла.
4
 
4
 
3
преди 9 месеца
За да ни приемат в Еврозоната все пак някои трябва да пододе молба за влизанито ни първо в "ЧАКАЛНЯТА" " Попитайте го този Чобанов кои трябва да подаде тази молба Имам чувството че политиците не знаят кои трябва да направи това А иначе е прав за ползите от еврото
3
 
2
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИЯ, НИКОГА, НИКОГА,НЯМА,НЯМА ДА ПРИЕМЕ, ПРИЕМЕ, ЕВРОТО,ЕВРОТО! ПРИЧИНИ: 1. "Никакво разширяване на еврозоната" В.Шойбле 2. Дянков зема 2 милиарда лева от здравната каса с цел да кандидацтваме заедно със ЕСТОНИЯ ЗА ЕРМІІ! Естония вече прие еврото, България дори не е член на този мехънизъм, но 2 милиарда не бяха върнати в здравната каса.............. 3. Да кажем, днеска така, кандидацтваме за ерм2. Пускат ни вътре и се почва: КОНТРОЛ, ЕМЕ КОНТРЕЛ, ТОВА, ДОСЕГА НИЩЕ НЕ Е. ТРЕБВА 3 ГОДИНИ ДА СЕ СПАЗВА. ПРИ ТВА, АКО САМО ЕДИН ОТ ПОКАЗАТЕЛИТЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАДАДЕНОТО - ПРЕКЪСВАНЕ И ТРИТЕ ГОДИНИ ПОЧВАТ ДА ТЕКЪТ ОТ ЧАС ПЪРВИ, ДЕН ПЪРВИ,ГОДИНА ПЪРВА.......... И НАКРАЯ: България спазва критериите, на за да приме еврото ТРЕБВА КОНСЕНСУС между страните членки. ХОЛАНДИЯ ТОВА И ЧАКА! 4. Последен актпреди применето...................да кажем в периода от следващите 5-10 години курца ти е бил 1 към 2 и сичко е цветя и рози. Та, последното НЕЩО Е: Отива премиерът ни у брукселя, подписва докимент в който ЕЦБ и ЕК казват КАКЪВ ше е курса на присединеване. може да е едно към 20-30-50......ПОЗНА ХИПЕРИНФЛАЦИОН ЗА 24 ЧАСА! ЕС НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПРИМЕ ДЕЙСТВАЩИА КЪМ МОМЕНТА ИЛИ ПРЕДЛОЖЕНИА ОТ БЪЛГАРИЯ КУРС ЗА ПРИСЕДИНЯВАНЕ, НО МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ СВОЙ С МОТИВИ БЕЗ ОБСЪЖДАНЕ. ЩО ТИ ГО ПИШЕМ ТВА? СОРИ, СЕКИ ПЪТ КАТ СЛЕЩНАМ ПРОПАГАНДА ЗА СКОРОШНО ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОНА И РЕКИТE ОТ МЕД.......................................СЕ РАЗЯРЯВАМ КАТ БИК И СИ ПИШЕМ ОТНВО И ОТНОВО. БЪЛГАРИЯ НЕМА ДА ПРИЕМЕ ЕВРОТО: СКОРО ИЛИ НИКОГА.


Чобанин, неколко въпросъ:
1. Защо Дянков кат направи дефицита под 3% С ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА не кандидацтва с Естония за ЕРМ2 В ЗЛАТНИЯ МОМЕНТ?
2. Сега има офанзива то царъ, ама МОЖЕМЕ ли въобще да влезнеме? виж Шойбле!
3. Е ЛИ ТАЗ ОФАНЗИВА ПРОСТО, ЗА ДА СЕ ГЕПНАТ ПАРИТЕ ЗА ПОМОЩ КЪМ СТРАНИТЕ ДЕТО ИСКАТ ДА ВЛЕЗАТ?
ЗНАМ ОТГОВОРИТЕ ,БЛАГОДЪРЪ!
***! И ДА, МОДЕРАТОРЪ, СМЕЛО ТРИЙ.
7
 
12
 
1
преди 9 месеца
"Доходите на българите са достигнали по думите му 50% от средните за ЕС нива."

Ъхъ...ама някой друг път ...

Още от Бюджет и финанси
Над 2,92 млрд. лв. има в Сребърния фонд към края на септември