IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП запечата обекти на ключови места в столицата

На територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград предстои да бъдат запечатани над 30 обекта

15:00 | 03.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инспектори от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в София са запечатали обекти на ключови места в столицата, съобщават от приходното ведомство.

Това стана възможно с влизането в сила на последните промени в Закона за ДДС, влезли в сила от 1 януари, според които подлежащият на запечатване обект може да бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва.

Такава информация е достъпна публично в официалния сайт на приходната агенция.

На територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград предстои да бъдат запечатани над 30 обекта, в които органите на НАП са установили данъчни нарушения. Най-голям е броят им на територията на столицата.

Информацията за предстоящи запечатвания се актуализира непрекъснато във връзка с активните контролни действия на НАП през ски сезона, посочват от приходната администрация.

При установено неиздаване на касова бележка обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за срок до един месец независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции. Ако собственикът или упълномощеното лице на обекта откажат съдействие при запечатването, служителите на приходната агенция уведомяват прокуратурата, която предприема съответните действия по закон, уточняват от НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още