IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричната статистика и данните за транспорта ще са във фокуса на седмицата

Елхим Искра, Кораборемонтен завод Одесос, ЕМКА, Синтетика, Стара планина Холд и Корадо-България ще проведат акционерни събрания

11:22 | 21.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство,   финансите и бизнес тенденциите в различни сектори на икономиката. 

В понеделник (21 май) Българската народна банка ще даде информация за дейността на инвестиционните фондове през март.

Националният статистически институт ще информира каква е била читалищната дейност в областта на културата през миналата година.

Акционерите на Елхим Искра и Кораборемонтен завод Одесос са насрочили събрания на акционерите.

Във вторник (22 май) НСИ ще обяви данни, свързани с дейността на библиотеки, кина, филмово производство, радио- и телевизионна програма, сценични изкуства и музеи през  2017 г. 

Акционерите на ЕМКА свикват общо събрание.

В сряда (23 май) НСИ ще даде предварителни данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през първото тримесечие на тази година. 

Националната статистика  ще обяви и разходите за придобиване на дълготрайни материални активи през първото тримесечие на 2018 г.

Общо събрание на акционерите ще проведат Синтетика АД, Стара планина Холд АД-София и Корадо-България АД-Стражица.

Четвъртък (24 май) е национален празник. В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост отдаваме почит на делото на братята Кирил и Методий, с които България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света.

В петък (25 май) централната банка ще публикува паричната статистика за април.

В последния работен ден на тази седмица НСИ ще обяви индекси на оборота в услугите за първото тримесечие на тази година. Ще излязат и статистически данни за транспорта – железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт през първото тримесечие на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още