Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

С още 20 млн. евро ще се финансират лизингови сделки на малки и средни фирми

С новата кредитна линия от Банката за развитие към Съвета на Европа за Райфайзен Лизинг България бизнесът ще купува оборудване и ще създава работни места

С още 20 млн. евро ще се финансират лизингови сделки на малки и средни фирми

Снимка: Pixabay

Райфайзен Лизинг България и Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха нова кредитна линия в размер на 20 млн. евро за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия (МСП) в България.

Още по темата

Със средствата от заема Райфайзен Лизинг ще отпуска на българските компании лизингово финансиране за покупката на машини и оборудване, транспортни средства, медицинска техника, оборудване за магазини, складове и производство, специализирани производствени линии, строителни машини и др., съобщиха от пресцентъра на Райфайзенбанк (България).

„Споразумението ще отблокира достъпа до финансиране за много български малки и средни предприятия и ще помогне за създаването на нови работни места във време, когато създаването им и запазването им е приоритет за правителствата в Европа, както и за Банката за развитие на Съвета на Европа. Удовлетворени сме от възможността да си сътрудничим по тази тема с Райфайзен Лизинг България“, посочи Ролф Венцел, гуверньор на БРСЕ.

Добромир Добрев, заместник-председател на управителния съвет на Райфайзенбанк (България), който отговаря за корпоративното банкиране, капиталовите пазари и лизинговата компания, коментира че с финансирането от БРСЕ допълнително ще се разшири подкрепата си за малките и средни фирми в България в тяхната конкурентоспособност.

Това е шестата кредитна линия, отпусната на компания от Групата Райфайзен в България, като с нея общата сума на предоставеното финансиране от БРСЕ ще възлезе на 120 млн. евро.

Към момента отворените линии с европейска подкрепа, по които Райфайзенбанк и Райфайзен Лизинг България отпускат финансиране на българския бизнес възлизат на 505 млн. евро – както по гаранционни споразумения, така и по кредитни линии.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
БНБ определи антицикличния буфер на ниво до 0,5% от 1 октомври