IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българи създадоха платформа за букинг на хотелски стаи без комисиона

Концепцията е истинска споделена икономика, в която печалбата не идва от резервациите, посочват създателите

12:31 | 05.06.18 г.
Българи създадоха платформа за букинг на хотелски стаи без комисиона

Българи създадоха платформа за букинг на хотелски стаи без комисиона. Създателите на новата платформа Lock Trip, която е достъпна от три месеца, са Никола Александров и Христо Тенчев.

Към момента тя е все още в ранна версия и резервациите идват само от затворения кръг на инвеститори в платформата. След около 2 месеца резервациите ще са основен фокус, плащането с кредитна карта също ще е достъпно, обясни Никола Александров, създател и главен изпълнителен директор на Lockchain, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Интегрирани са над 100 хил. хотела в целия свят и около над 1500 апартамента.

Платформата предоставя възможност за направа на резервация с 0% комисиона, каза още Александров. Всеки ще може да си обявява или да резервира имоти безплатно, но за да получиш по-добра видимост, ще можеш да си платиш в token-и, за да се качиш по-нагоре във видимостта.

Концепцията е истинска споделена икономика, в която печалбата не идва от резервациите. Приходите ще се генерират чрез т. нар. „допълнителни премиум фийчъри“, което ще направи основата на проекта безплатна и това ще даде възможност да няма комисиона върху основната услуга. Съответно ще има допълнителни услуги, които потребителите ще могат да закупуват.

Вижте още във видеото!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още