IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитър Гърдев: Речта на Путин пред руските депутати бе предизборна

Руският президент едва ли блъфира за новите военни разработки на страната, твърди дипломатът от Европейската асоциация за международни отношения 

09:48 | 08.03.18 г.
Димитър Гърдев: Речта на Путин пред руските депутати бе предизборна

Речта на руския президент Владимир Путин пред депутатите бе предизборна. Това каза дипломатът Димитър Гърдев от Европейската асоциация за международни отношения в ефира на Bloomberg TV Bulgaria по повод изявлението на Путин пред руските депутати от края на миналата седмица, в която той отдели най-много време на новите оръжия, с които разполага Русия.

"Военната мощ е много близка тема за руския избирател. Това е толкова дълбоко в съзнанието на руския човек, защото в тази област те наистина са били лидери, докато в други направления са изоставали. За Путин е важно да каже, че поне това е останало, защото няма с какво друго толкова да се похвали Русия в момента", обясни Гърдев. 

Според него втората част от речта е била „завоалирано обвинение“ към предишното либерално управление. Путин използва сравнителни графики и таблици, които показваха какво се е постигнало до 2017 г., но всички данни за сравнение бяха от 90-те и от 2000 г., управлението на Елцин и на либералната част от руския естаблишмънт, посочи още Гърдев.

За самите въоръжения и за новите системи, които бяха показани, гостът посочи, че едва ли руският президент може да си позволи да блъфира. „Причината за това е доста сериозна - на него ще му бъде търсено обяснение, защото много от тези системи са спорни и нарушават споразуменията, подписани от Русия до сега", обясни дипломатът.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още