IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуственият интелект се използва за кибератаки, посочи IT експерт

На Webit ще се види реализацията на иновативните идеи, посочи Борис Гончаров, главен стратег по киберсигурност в компанията Amatas

11:52 | 26.06.18 г.
Изкуственият интелект се използва за кибератаки, посочи IT експерт

Изкуственият интелект се използва за кибератаки срещу системите. Надпреварата сега е в осигуряване на машини за киберсигурност. За това предупреди Борис Гончаров, главен стратег по киберсигурност в компанията Amatas, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Той обясни кои са акцентите на  десетото юбилейно издание на Webit, в което предприемачите ще обсъждат най-авангардните технологии и идеи.

„Това, което отличава Webit от други подобни събития, е, че акцентира върху иновациите, стъртъпите, върху новите идеи и това, което се случва в киберпространството“, посочи експертът.

Според него на Webit могат да се видят доста идеи за реализация на продукти и услуги в тази насока.

„Говорим за възможно най-иновативните неща, свързани с AR, VR, MR, AI, блокчейн технологии“, поясни Гончаров и заяви, че най-интересни в своята практичност са блокчейн технологиите и тяхното приложение във всяка една сфера.

„Най-интересни са именно имплементациите, свързани със сигурността, с установяване на друг тип отношения между компании. Това определено ще бъде нещо, което ще промени доста съществено и радикално това, което виждаме и с което работим, коментира той. – Това, което отличава Webit е, че на него се вижда реализацията на иновативните идеи.“

Борис Гончаров е на мнение, че българският бизнес не е защитен от кибератаки и не е подготвен за тях.

Какви са ползите на хората от технологиите? Кои са предизвикателствата на международния форум Webit? Как се внедряват приложенията на блокчейн технологиите? Намалява ли се цената на в блокчейн технологиите? Отделят ли българските компании пари за информационна сигурност? Какви слабости показват хакерските атаки, които предизвикват промени в киберсигурността? Защитени ли са мобилните устройства? Как да  контролират и да се защитават потребителите от кражба на данни?

Вижте повече от разговора във видеото
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още