Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Изкуственият интелект се използва за кибератаки, посочи IT експерт

На Webit ще се види реализацията на иновативните идеи, посочи Борис Гончаров, главен стратег по киберсигурност в компанията Amatas

гледано: 1594   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Изкуственият интелект се използва за кибератаки срещу системите. Надпреварата сега е в осигуряване на машини за киберсигурност. За това предупреди Борис Гончаров, главен стратег по киберсигурност в компанията Amatas, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Той обясни кои са акцентите на  десетото юбилейно издание на Webit, в което предприемачите ще обсъждат най-авангардните технологии и идеи.

Още по темата

„Това, което отличава Webit от други подобни събития, е, че акцентира върху иновациите, стъртъпите, върху новите идеи и това, което се случва в киберпространството“, посочи експертът.

Според него на Webit могат да се видят доста идеи за реализация на продукти и услуги в тази насока.

„Говорим за възможно най-иновативните неща, свързани с AR, VR, MR, AI, блокчейн технологии“, поясни Гончаров и заяви, че най-интересни в своята практичност са блокчейн технологиите и тяхното приложение във всяка една сфера.

„Най-интересни са именно имплементациите, свързани със сигурността, с установяване на друг тип отношения между компании. Това определено ще бъде нещо, което ще промени доста съществено и радикално това, което виждаме и с което работим, коментира той. – Това, което отличава Webit е, че на него се вижда реализацията на иновативните идеи.“

Борис Гончаров е на мнение, че българският бизнес не е защитен от кибератаки и не е подготвен за тях.

Какви са ползите на хората от технологиите? Кои са предизвикателствата на международния форум Webit? Как се внедряват приложенията на блокчейн технологиите? Намалява ли се цената на в блокчейн технологиите? Отделят ли българските компании пари за информационна сигурност? Какви слабости показват хакерските атаки, които предизвикват промени в киберсигурността? Защитени ли са мобилните устройства? Как да  контролират и да се защитават потребителите от кражба на данни?

Вижте повече от разговора във видеото
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Експерт: България закъсня с лобирането за Европейския орган по труда