Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Как да си осигуриш професионален майстор чрез интернет

Онлайн платформата MaistorPlus.com заема сериозен дял в довършителните ремонтни работи в страната, посочи съоснователят ѝ Стоян Иринков

гледано: 2378   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Онлайн платформа улеснява потребителите при намирането и избора на майстор – водопроводчик, електротехник, озеленител, строител, архитект или специализирана фирма в тези области. 

Идеята за създаването на платформата се заражда преди малко повече от пет години, съобщи съоснователят на MaistorPlus.com Стоян Иринков в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Моделът от уста на уста да се търсят професионалисти не работи и носи много негативи, ако препоръката не се покрие с качеството на услугата“, посочи единият аргумент за идеята да се направи професионален сайт за услуги експертът.

Другият е свързан със ситуацията в строителния пазар.

Иринков разкри и как му е хрумнала идеята да направи професионалния сайт за услуги – прави ремонт в жилището си, вследствие на което майсторите пробиват тръби за отоплението и целият му апартамент се наводнява. Налага се разбиване на пода и смяна на тръбите.

Той обясни, че голяма част от приятелите и партньорът във фирмата на Иринков – другият съосновател на MaistorPlus.com Борис Санчес, са с образование в реномирани специалности в университети, свързани със строителството, а трудно си намирали работа по това време.

„Беше въпрос на време да се запитаме как е възможно намирането на професионалисти да е толкова труден процес, когато добрите специалисти стоят без работа или не са достатъчно заети“, разкри Иринков.

Принципът на работа на платформата е: „Клиентите идват на сайта, дават кратко описание на това, което трябва да бъде извършено. Това запитване бива обработено под формата на заявка, която системата изпраща до регистрираните в платформата професионалисти, които извършват съответната дейност и са в региона на търсената услуга. Професионалистите имат възможност да преценят имат ли възможност и интерес да поемат поръчката, както и да дадат своето предложение как да извършат дейността и колко ще струва тя на клиента.“

По този начин потребителят може да получи няколко оферти от различните майстори и да избере коя е най-изгодна.

Предимството на платформата, според Иринков, е системата за обратна връзка.

„Платформата е напълно безплатна за крайните потребители. Професионалистите заплащат определен абонаментен план, на база на който могат да се свържат с определени клиенти.“

Онези, които искат да се свържат с големи клиенти за големи поръчки, заплащат повече.

След наемането на определен майстор, потребителят оставя обратна връзка, която дава отражение в рейтинга на специалиста.

Имаме над четири хиляди професионалисти регистрирани на платформата, клиентите са над 1500 на месец, запитванията минават над 1 млн. лева за месец, което е сериозен дял в довършителните ремонтни работи в страната.

Какви са предизвикателствата пред намиране на професионалисти? Как се прави заявка в платформата? Колко са клиентите, които търсят услуги. На колко възлиза сумата на работата като запитвания на месец? Какъв е бизнесмоделът на платформата?

За стартовия капитал на начинанието, предизвикателствата пред двамата предприемачи и други негови предимства и особености вижте видеото!

По статията работи: Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Как ще опазим личното си пространство от технологичните гиганти е въпрос на избор