IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се справя бизнесът във Великобритания с новата реалност?

На Острова най-засегнати са туризмът, музикалната индустрия и театрите

15:12 | 06.08.20 г.
Как се справя бизнесът във Великобритания с новата реалност?

Последното тримесечие беше много трудно за бизнеса във Великобритания. Но в последните 40 дни има голямо подобрение. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Тихомир Каракашев, основател и главен изпълнителен директор на консултантската компания Cosmonauts.

“Предлага се помощ на бизнеси като ресторантьорство и туризъм. Вземат се мерки - някои адекватни, някои - не. Но трябва да приемем, че случващото се е безпрецедентно”, добави гостът.  

Той посочи, че във Великобритания най-засегнати са бизнесите, свързани със събиране на хора - туризъм, музикална индустрия, театър.  

“Ние се занимаваме с организация на конференции и трябваше да се насочим към виртуалните конференции, но изобщо не е същото”, сподели Каракашев.  

Той смята, че хората в рискови групи е трябвало да си останат вкъщи още от началото.  

“Бяха затворени абсолютно всички хора, което е нечувано действие. От тук нататък всяко едно затваряне на регионален център или хора ще има още по-голям удар върху бизнеса. Разбрахме, че едва ли ще можем да си позволим още едно такова затваряне”, добави той.  

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още