Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Какви уроци можем да научим от „умните“ градове?

Екологичните продукти ще набират все повече популярност

гледано: 1536   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Занапред потребителите ще ползват все повече продукти, свързани с чистия въздух и начина, по който управляват своите отпадъци и води и как храните се доставят до техните домове.  Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ричард Клег, партньор в Wolf Theiss.

Според него има множество „умни“ градове, които са много добре развити, дори в Индия и Близкия Изток. „Виждаме някои уроци, които може да научим от тях. Например, дали да приватизираме обществените услуги. В Индия, където частният сектор има изключително голяма роля, има градове с невероятни услуги в своите центрове, като например електронно управление на боклука, на водата и транспортиране, но тези услуги се предлагат само на най-богатите. И извън този кръг на богатството има много малко инфраструктура“, обясни той.

Ричард Клег ще бъде един от лекторите на предстоящата конференция „Е-Infratech Conference 2018", която ще се проведе на 21 юни в София. 

Още по темата

„Е-Infratech“ е комбинация между всичко, което е свързано със софтуерните технологии и интернет комуникациите, които се използват да подпомагат градовете, инфраструктурата и енергетиката, уточни гостът.

Гости на конференцията ще бъдат някои от традиционните инфраструктурни, строителни компании, доставчици на транспортни, железопътни услуги и водоснабдяване. Те ще се срещнат с големи компании като Microsoft и много от по-малките и иновативни технологични компании.

Технологиите и IoT променят много индустрии, включително и традиционния сектор енергетика. Първата годишна конференция „E-Infratech“, организирана от Investor.bg и Wolf Theiss на 21 юни 2018 г. в „Капитал Форт“, София, ще отвори платформа за дискусии върху възможностите, които свързаността и технологиите предоставят на обществото, индустрията и инфраструктурата. Повече за нея вижте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Телемедицината улеснява достъпа до здравеопазване