IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Мутафчиев препоръча единни действия срещу предложения пакет за мобилност

Целта е да бъдат изтласкани превозвачите от Източна Европа, смята бившият транспортен министър

11:58 | 18.05.18 г.
Петър Мутафчиев препоръча единни действия срещу предложения пакет за мобилност

Изтласкването на превозвачите от Източна Европа, които са сериозна конкуренция на колегите си от Западна Европа, е основна цел предложения от ЕК пакет за мобилност. Това заяви бившият транспортен министър Петър Мутафчиев. 

Това бе и едно от предизборните обещания на френския президент Еманюел Макрон, което се изпълнява в момента, каза той пред Bloomberg TV Bulgaria в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова. 

Мутафчиев отбеляза, че Западна Европа не може да удовлетвори нуждите на превозвачите според предложнението на ЕК – достатъчно мотели по магистралите с охраняеми паркинги. Той определи като неефективни действията на премиера Бойко Борисов.

Той препоръча единни действия, търсенето на партньори и оказването на натиск. Като държави със сходен интерес Мутафчиев посочи Полша, Чехия, Словакия, Словения и Румъния.

Припомняме, че пакетът за мобилност предвижда  шофьорите да се прибират до родното си място на всеки три седмици, след третия ден в страна от ЕС да получават колкото местните шофьори, да нощуват в хотели, а не в кабините на камионите. За промените се застъпват старите страни членки на ЕС като Франция и Германия, които смятат, че се осъществява социален дъмпинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още