Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Как може да се развие дигиталното предприемачество в строителството?

Форматът на обучението "Дигитално предприемачество в строителството" е динамична бизнес симулация, коментира стартъп менторът Силвия Павлова

гледано: 1860   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Академия "Лидерите" е симулатор на реална работна среда, адаптирана за строителната индустрия. Основната цел е да селектира проактивни млади хора, току-що завършили висшите учебни заведения, които произвеждат кадри за строителната индустрия и да ги среща с 14 водещи компании от сектора. Това каза Христо Христов, строителен инженер и предприемач, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. Христов коментира обучителната програма "Дигитално предприемачество в строителството", част от академия "Лидерите".

"Целта ни е да покажем спектъра на възможностите за архитекта и инженера. Защото това до голяма степен, което сме забелязали, стартирайки този проект, е, че стават или проектанти или технически ръководители - никой не говори за всички останали възможности", каза събеседникът.

Строителният инженер може да работи в компания за строителни материали, търговия, консултантство, но никой не говори за тези направления, обясни Христов. "С тази програма даваме възможност за пряка комуникация и провокация от страна на бизнеса за яснота относно това което се случва в сектора. За осем месеца младите хора разрешат 14 реални казуса".

Форматът на обучението "Дигитално предприемачество в строителството" е динамична бизнес симулация, като подобни бизнес симулации се създават тепърва и се развиват в университети като  Harvard Business School, като MIT, като Columbia Business School. Има ги в САЩ в този формат, но в Европа, и още по-малко в България, подобни бизнес симулации няма. Това каза от своя страна Силвия Павлова, стартъп ментор, която също гостува в предаването. "Това означава, че участниците могат чрез реални бизнес казуси, включително техни собствени, да направят анализиране, валидиране на тези идеи в една практична насока. Теоретизацията е сведена до минимум и хората, които излизат от академията излизат с много практични знания как да валидират и как да пилотират осъществяването на своите идеи".

Вижте повече във видеото - в първата част на предаването.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов
Още по темата: България

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Парламентът прие на първо четене удължаването на срока за ОУП на общините