IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 120 проекта се записаха за участие в Академия ГРАДЪТ 2018

Талантливите млади инженери, урбанисти и архитекти очакват своята среща с бизнеса

17:20 | 06.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Оставата броени дни до Академия ГРАДЪТ 2018 - Финалът, в който за участие се записаха над 120 проекта. Събитието ще се проведе на 12 юли в Sofia Event Center.

Петото юбилейно издание на „Академия ГРАДЪТ“ ще събере на едно място талантливите млади инженери, урбанисти и архитекти и ще ги срещне с бизнеса. Тази година финалът на „Академия ГРАДЪТ“ 2018 ще включва няколко събития.

Изложба на над 120 проекта подадени в тазгодишното издание на Академия ГРАДЪТ, журиране на живо на номинираните проекти, придружено от дискусия за предизвикателствата в бранша, нетуъркинг с компаниите партньори, презентации на стажантски програми и кариерни възможности във водещи компании от бранша и церемония по награждаване.

Всичко това ще формира кулминацията на „Академия ГРАДЪТ“ 2018 на 12 юли 2018 година в Sofia Event Center.

Входът е свободен, като събитието е отворено за всички представители на бизнеса в сферата на архитектурата, строителството, интериорния дизайн, градоустройството, инфраструктурата, учаснитците, техните приятели и близки, както и за широката общественост.

Четири са конкурсите, част от „Академия ГРАДЪТ“ 2018:

„Градът - Градска среда и инфраструктура”

Над 35 инженери, архитекри и урбанисти участват с разработките си в конкурса „Градска среда и инфраструктура” през 2018 година. Целта на конкурса е да се изследват добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни решения да представят идейни проекти за градски пространства, инфраструктура и нейната трансформация в градската среда.

„Градът - Сгради и вътрешни пространства”

През 2018 година близо 50 инженери, архитекти и урбанисти участват в конкурса „Градът - Сгради и вътрешни пространства”. Целта на конкурса е да се изследват добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни решения да представят идейни проекти за различни по функции решения за сгради и оригинални вътрешни пространства.

„Градът - Културно-историческо наследство“

Третият конкурс в категория "Градът" - „Културно-историческо наследство“ се подкрепя от Фондация Америка за България, във връзка с политиката на фондацията за подпомагане реставрацията на културните паметници у нас. Над 35 са подадените разработки за рекултивация и реставрация на проекти с културно историческо наследство. Фондация Америка за България ще участва и със самостоятелна изложба, която ще покаже обновените учебни среди в българските училища по програмата „Училища на бъдещето“.

Конкурс „Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти“

Сред конкурсите, част от „Академия ГРАДЪТ“ през 2018 година, се отличава конкурсът „Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти“, реализиран съвместно с KOOП за разработки, подчинени на бранда БИО КООП. Целта е разработките да позлужат като база за изграждане на самостоятелна мрежа от лесно разпознаваеми обекти с бранд БИО КООП, която предлага био и здравословни стоки на достъпни и справедливи цени и е част от търговска верига КООП.

„Академия ГРАДЪТ“ 2018

През 2018 година в четирите тематични конкурса на Академия ГРАДЪТ 2018 участват над 120 млади  професионалисти, възпитаници на  Университета за архитектура строителство и геодезия,  Висше строително училище "Любен Каравелов", Лесотехнически университет, Нов български университет,  Варненски свободен университет, Politecnico di Milano, UCL- The Bartlett School of Architecture, Technische Universität Berlin, Hochschule Anhalt.

Конкурсите, част от „Академия ГРАДЪТ“ 2018 се реализират с подкрепата на златните спонсори на инициативата GP Group и COOP, както и с покрепата на Aurubis Bulgaria, ORT, Alukönigstahl, Trace и Planex.

Тази година наградите  в „Академия ГРАДЪТ“  са както парични, така и лятна или зимна ваканция за двама, клиентска карта за пазаруване с отстъпка в магазините от търговска верига КООП и включване в стажантска програма. През 2018 година ще бъдат връчени и специални първа и втора награда за инженерни проекти.

Всички проекти ще бъдат качени на сайта http://thecityacademyawards.bg/ и в официалната Facebook страница на конкурса до 28 юни, а проектът, събрал най-много харесвания на във Facebook ще стане "Любимец на публиката" и ще бъде специално награден от Градът Медиа Груп на 12 юли.

Инициативата „Академия ГРАДЪТ”, стартирала през 2014 г., е отговорът на "ГРАДЪТ Медиа Груп" на нуждата от комуникация между поколенията професионалисти, създаващи съвременните градове и сгради по света и у нас.

От 2015 г. освен обучаващи и реализиращи се в България студенти и млади професионалисти в Академия ГРАДЪТ участват и български възпитаници на престижни европейски университети. През годините над 500 млади архитекти, инженери и урбанисти се включиха в „Академия ГРАДЪТ“.

Основната цел на инициативата е да стимулира и поощри комуникацията между различните поколения архитекти и инженери, които да споделят и предават своя професионален и житейски опит в най-важния и труден момент от професионалната реализация на младите български архитекти и инженери по света и в България – напускането на студентската скамейка и първите години в професията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още