Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Отдават се на концесия още четири морски плажа

Процедурите са за „Св. Св. Константин и Елена – юг“, „Ривиера“, „Ахтопол север – източна зона“ и „Китен – юг“

Отдават се на концесия още четири морски плажа

Снимка: Pixabay

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски плажа - „Св. Св. Константин и Елена – юг“, „Ривиера“, „Ахтопол север – източна зона“ и „Китен – юг“.

Предлага се срокът на първите две концесии да е 15 години, а на вторите две – десет, съобщават от пресслужбата на кабинета.

С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, като концесионерите ще бъдат определени чрез конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър-председателя. 

Още по темата

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане на плаж “Св. Св. Константин и Елена – юг“ е 78 662 лева без ДДС, на плаж „Ахтопол север – източна зона“ – 30 775 лева без ДДС, на плаж „Ривиера“ – 257 959 лева без ДДС, и на плаж „Китен-юг“ - 119 499 лева без ДДС. Размерите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове.

 

По статията работи: Евгения Маринова
Още по темата: България плажове

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Международни експерти обсъждат в София как се създават градове на бъдещето