IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът отхвърли искането на БСП за временна комисия за санирането

От ГЕРБ смятат, че създаването на комисия не би довело до нещо продуктивно

12:36 | 17.01.18 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Парламентът отхвърли искането на БСП за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства, свързани с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, предава БТА.

Според вносителите липсва контрол по програмата, средствата са се изразходвали без ясни критерии и това е довело до некачествено строителство и ограничена конкуренция. 

В мотивите на вносителите се цитира доклад на Сметната палата за извършен одит за отчета на изпълнение на държавния бюджет за 2016 г., според който няколко разпоредители с бюджетни средства не са спазили изискванията на Закона за публичните финанси и е нарушена бюджетната дисциплина. Най-голямо увеличение на капиталови разходи през годината спрямо закона е направено по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството - в размер на над 1 млрд. лв.

Александър Ненков от ГЕРБ заяви, че създаването на комисия не би довело до нещо продуктивно. Опозицията според него търси само политически ефект. Програмата се харесва от хората, МРРБ има своите забележки и търси начин да подобри програмата, каза той.

До 2019 г. има осигурен ресурс, 2022 сгради ще бъдат довършени, каза Ненков и допълни, че трябва да се мисли как програмата да бъде продължена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Venci32
преди 6 години
Веск , пожелавам ти най-тежкият рак да те хване ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Веск
преди 6 години
Аз пък не харесвам програмата. Работил съм 20 години за да си купя нов апартамент и етаж от къща. Сега на мен защо не ми санират, защо не ми опростят ДДС на новото строителство, защо не ми дадат поне безлихвен заем, а на панелкаджиите всичко наготово. За да гласуват за герб. Купуване на гласове с моите данъци. Не става така. Следващият път като купувам ново ще се разбера със строителя да укрием колкото може повече плащане за да няма данъци, които герб да подарява наизбирателите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още