IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделките в София вече се вписват в рамките на деня, в който са входирани

За издаване на удостоверение за извършени вписвания, отбелязвания и заличавания за имот се събират два различни вида такси

16:02 | 09.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От началото на тази година всички сделки, входирани в столичната службата по вписванията, се вписват в рамките на деня, съобщават от Агенцията по вписванията. Актовете по всички сделки в срок до 3 дни са готови за получаване и на разположение на нотариусите, допълва се в съобщението.

За издаване на удостоверение за извършени вписвания (съгласно чл. 47 от Правилника за вписванията за извършени 

вписвания), като например за отбелязвания и заличавания за един имот, се събират два вида такса, напомнят от ведомството. За получаване на документа в срок до 7 работни таксата е 10 лв., а за издаване в срок до 3 работни дължимата сума за услугата е 30 лв.

Бързината при вписването на сделките е следствие на добрата организация и усилията на новия директор, коментират от Агенцията. 

Припомняме, че през май миналата година за директор на Агенция по вписванията бе назначена Зорница Даскалова, след като същия месец служители на ведомството бяха арестувани при акция на службите в институцията.

Сред задържаните бяха съдия по вписванията и деловодителки, бяха иззети и компютърни конфигурации. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още