Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Карел Крал: Прехвърлянето на акциите на ЧЕЗ няма да се отрази на доставките на ток

Дружеството инвестира 200 хил. лв. в нова модерна възлова станция в Априлци

Карел Крал: Прехвърлянето на акциите на ЧЕЗ няма да се отрази на доставките на ток

От ляво на дясно: Б. Чавдаров, мениджър активи, Ловеч, В. Станчев, гл. оп. директор ЧЕЗ Разпределение, Карел Крал, рег. мениджър ЧЕЗ, Петър Холаковски, изп. директор ЧЕЗ Разпределение 

Дружествата на групата ЧЕЗ продължават работата си до момента, в който акциите ще бъдат прехвърлени към новия собственик. Това каза на семинар за журналисти регионалният мениджър на ЧЕЗ в България Карел Крал.

„На коя дата ще бъде, не мога да ви кажа, защото не знам. Работим в посока да има плавно предаване. Клиентите ни няма да разберат, когато акциите ни бъдат прехвърлени към новия собственик от гледна точка на сигурността на доставките“, каза той.

Карел Крал посочи, че за 13 години присъствие в България компанията е инвестирала над 2 млрд. лева, включително с инвестицията за придобиване на активите. Без да се отчита придобиването в мрежата са вложени малко над 1 млрд. лева за модернизация, реконструкция и развитие на мрежата. Към бюджета включително с придобиването, данъците и дивидентите, са платени 1,6 млрд. лева.

Той припомни, че компанията изпълнява програми за корпоративна социална отговорност, включително за дуално обучение, стажантски програми, стипендианти. След новия еврорегламент за личните данни дружеството спазва изцяло новите задължения, увери Крал.

По-рано днес ръководството на ЧЕЗ показа нова възлова станция в град Априлци, чрез която според компанията многократно ще намалее времето за локализиране и отстраняване на аварии, ще се намали и броят на засегнатите от аварии потребители. Инвестицията е на стойност 200 хил. лева.

Техниката позволява изключването само на определени части от електропроводите, където има повреда, докато всички останали клиенти остават незасегнати, заяви Виктор Станчев - главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“.

 

По статията работиха: автор Надежда Бочева, редактор Евгения Маринова
Още по темата: Енергетика ЧЕЗ България

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
АИКБ: Българският индустриален бизнес плаща най-скъпата електроенергия