Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Работодателите са против оставката на председателя на КЕВР

Атакува се един от работещите органи в държавата заради лични политически интереси, опасяват се от АОРБ

Работодателите са против оставката на председателя на КЕВР

Снимка: КЕВР

В подкрепа на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов се обявяват работодателските организации в позиция, изпратена до Народното събрание и медиите.

В него организациите посочват, че работата на регулатора в последните години заслужава уважението на бизнеса, защото защитава интересите на всички потребители.

Още по темата
"Обявяваме се против опитите да се атакува един от работещите органи в държавата заради тесни и лични политически интереси и амбиции", е записано в обръщението. 

От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) отбелязват в своето обръщение и опитите за намесата на омбудсмана Мая Манолова в работата на енергийния регулатор.

От бизнеса припомнят, че през 2015 година сектор "Електроенергетика" имаше натрупани задължения от 800 млн. лева, но през следващите години отрасълът е бил стабилизиран, а КЕВР се е справила със ситуацията, възникнала след изкуственото намаляване на цената за битовите потребители.

В позицията е посочено, че още от 2017 година цената на електроенергията на свободния пазар се повишава, поскъпва и природният газ и това няма как да не се отрази върху сметките на битовите потребители. Бизнесът предупреждава, че в противен случай може да се повтори кризата от 2015 година.

По статията работи: Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2" отчитат срив на продажбите на БНЕБ