IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алексей Милер: Санкциите потвърждават, че действията ми са правилни

Шефът на "Газпром" е горд, че е включен в новите санкции на САЩ

21:00 | 06.04.18 г. 2
<p>
	Главният изпълнителен директор на &quot;Газпром&quot; Алексей Милер.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на "Газпром" Алексей Милер. Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на "Газпром" Алексей Милер заяви, че е горд, задето е включен в новите американски санкции и че смята включването му в списъка за потвърждение за правилността на действията му, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Като не попаднах в първия списък, даже се появиха някои съмнения - може би нещо не е наред (с мен)? Но не, най-сетне ме включиха! Значи правим всичко правилно", каза той по руската телевизия Ен Те Ве.

Шефът на руската банка Ве Те Бе Андрей Костин заяви по телевизия Си Ен Ен, че смята разширяването на санкциите за резултат от неразбирането от Вашингтон на руската политика.

"Аз не разглеждам санкциите като персонални, понеже не съм извършил нищо лошо по отношение на САЩ и на американските интереси - винаги съм се стараел да прокарвам добри делови отношения с американските банки и инвеститори. Наказан съм, защото американската администрация разглежда политиката на правителството на Русия като неправилна. Това е много тъжно, показва много високо ниво на неразбиране от американската администрация на намеренията на руското правителство", каза той.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 24 rate down comment 12
ABBA
преди 5 години
Цитатче:"Докато част от натовците и атлантиците водим хибридни войни с Русия, Германия отвори процедура за Северен Поток-3.Да, не е майтап. 2 все още не е построен, но формалностите пред него са към края си, и няма какво да го спре. Вчера Финландия даде разрешение да минава през териториалните и води, сега остават само Швеция и Дания.Но германците не спят. Вече готвят трета тръба, която този път ще е за суров петрол.Потоци 1 и 2 са за природен газ, и целта им е да заобиколят Полша и Прибалтика през морето.Сега очевидно швабите искат и петрол да си карат така и да не плащат за посредници.В същото време, ние се готвим да внасяме газ от Турция, при това не е сигурно изобщо ще има ли такъв газ, защото тръбите между Русия и Ердоган покриват само нуждите на турската икономика.И разбира се най-запалени сме в битките с Русия и с разгрома на Путиновата диктатура."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още