IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо половината германци искат Ангела Меркел да се оттегли от властта

Подкрепата за германския канцлер намалява преди началото на преговорите за състанявнето на нова широка коалиция

09:16 | 27.12.17 г. 7
<p>
	Канцлерът на Германия Ангела Меркел. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Канцлерът на Германия Ангела Меркел. Снимка: Архив Ройтерс

Близо половината германци смятат, че канцлерът Ангела Меркел трябва да се оттегли от властта преди следващите редовни парламентарни избори през 2021 г. Това резултати от социологическа анкета по поръчка на германската информационна агенция ДПА.

Проучването е извършено от UGov и е публикувано днес. Резултатите показват, че около 47 на сто от участниците искат Меркел да се оттегли преди изтичането на мандата й, а 36 на сто - да остане на власт до неговия край, пише БТА.

Подкрепата за Ангела Меркел е била по-силна веднага след парламентарните избори през октомври. Данните тогава показат, че 36 на сто от избирателите са за ранно оттегляне на канцлера, а 44 на сто искат тя да продължи да управлява.

Преговорите за коалиция между консервативния Християндемократичен съюз на Меркел и социалдемократите трябва да започнат на 7 януари. Те могат да доведат или до повторение на голямата коалиция, или до съставяне на правителство на малцинството начело с Ангела Меркел.

Ако обаче преговорите се провалят, може да има предсрочни парламентарни избори още през 2018 г., посочва ДПА.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Lucifer
преди 6 години
Всеки 3-ти мандат доказано корумпира и светец! Освен това след 2 мандата той вече не е съвременик на новото поколение, с новите предизвикателства на времето в което управлява и е антика, чието почетно място е в музея с всичките си мемоари! А колкото до "великия" Тръмп, той просто е психопат без поглед в бъдещето. Не е политик и не вижда по-далеч от носа си. Неговия безумен протекционизъм изолира щатите от водеща роля в света. При него Русия и Китай постигат самочувствие. Дори Ердоган се *** безцеремонно с Америка, и той се почувства "велик" пред слабоста на Америка. Защото какво друго е протекционизма,(който самите американци винаги са защитавали) ако не слабост. Глобализация с протекционизъм от това по-голяма перверзия няма! Все пак това са само мои мисли, но след Тръмп Америка ще бъде все по-жалка....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Ще ти се , ама идва ред за упражнението на Любо Пенев !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Ееее...Инвестора , изплюхте камъчето най накрая ... няма ли да ви дърпат ушите от Блумбърг ?! Или щом вече и на вас ви е разрешено да пишете , че царят е гол , значи че вече са направени сметките без бабиерата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Sakamano
преди 6 години
"Близо половината" значи по-малко от половината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Lucifer
преди 6 години
И да се оттегли, злото което причини на ЕС тая пацифистка е факт! Никой не трябва да има право на 3-ти мандат, НИКОЙ!!!! Тя стартира разпада на ЕС. Германия е причина за 1-вата и 2-рата световни войни, там беше изобретен и комунизма, и Тръмп е с немски гени....абе Дойчерите са голямо бедствие...и ЕС ще довършат...на път са вече...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още