IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън е изписан от лондонската болница

Той ще продължи да се възстановява в резиденцията си Чекърс

17:12 | 12.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/WILL OLIVER *** Local Caption *** 55901349</em></p>

Снимка: EPA/WILL OLIVER *** Local Caption *** 55901349

Британският премиер Борис Джонсън е изписан от лондонската болница и ще продължи да се възстановява от Covid-19 в резиденцията си Чекърс, съобщи днес канцеларията му, цитирана от Ройтерс.

"Следвайки съветите на медицинския си екип, премиерът няма веднага да се върне на работа. Той иска да благодари на всички работещи в (болницата) "Сейнт Томас" за великолепните грижи, които е получил", каза говорител на Джонсън.
Петдесет и пет годишният Джонсън постъпи в болница на 5 април с упорити симптоми на болестта, причинявана от новия коронавирус. На 6 април той бе преместен в интензивно отделение, където остана до 9 април.

Кари Саймъндс, бременната годеница на Борис Джонсън, благодари на медицинския екип, помогнал на британския премиер да се справи с болестта Тя добави, че по време на престоя му там е имало "много трудни" моменти, предаде Ройтерс.

"Не мога да намеря думи, за да благодаря на нашата великолепна Национална здравна служба. Екипът в болница "Сейнт Томас" беше невероятен. Никога няма да мога да ви се отплатя и да престана да ви благодаря", заяви тя в Twitter. "Тази седмица определено имаше моменти, които бяха много трудни. Сърцето ми се къса за всички, които са в подобна ситуация, които се тревожат за хората, които обичат", добави Саймъндс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
Petar2015
преди 4 години
И никой от семейството му не се е разболял от тази заразна болест? Чудя се дали влизането му в болницата е било планиран политически ход.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още