IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дания отменя карантината за българи

Канада удължава забраната за влизане в страната до 30 септември, Унгария се затваря за чужденци от 1 септември

12:54 | 29.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

От днес българските граждани, пристигащи в Дания, няма да бъдат подлагани на 14-дневна карантина.

Датското министерство на външните работи обнови цветовия индекс за пътуване от и до България от „оранжев“ на „жълт“ след преоценка на ситуацията с Covid-19 в чужбина, съобщи Единният информационен портал, цитиран от БНР.

Датските власти обаче си запазват правото в случай на проявени симптоми, да не допуснат граждани в страната - независимо от къде идват и имат ли необходимите документи за влизане.

Междувременно Канада удължи забраната за влизане в страната, засягаща повечето пристигащи от чужбина пътници, на фона на продължаващите усилия за ограничаване на разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Министърът на обществената сигурност Бил Блеър заяви в Туитър, че удължаването на забраната до 30 септември засяга пътниците, които влизат в Канада от страни, различни от САЩ, предава БТА.

Отава и Вашингтон имат отделно споразумение за трансграничните пътувания, което ще се прилага до 21 септември.

От 1 септември Унгария ще затвори границите си за чужденци, за да спре нарастването на броя на заразените с коронавируса, а връщащите се от чужбина унгарци, ще трябва да спазват карантина, каза началникът на канцеларията на премира Виктор Орбан, цитиран от Франс прес.

Гергей Гуяш обясни, че унгарските граждани ще могат да излязат от карантина само при два отрицателни теста за коронавирус, пише още БТА.

Изключения за чужденците ще се правят за военни конвои, хуманитарен транзит и за дипломатически или бизнес пътувания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още