IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС не очаква пробив със САЩ по време на Г7

Финансовите лидери на едни от най-близките американски съюзници вече изразиха недоволството си заради решението на американската администрация

10:17 | 06.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският съюз (ЕС) не очаква да постигне пробив по отношение на митата върху европейския внос на алуминий и стомана, наложени от САЩ, по време на предстоящата среща на върха на Г7 в Канада по-късно тази седмица. Това съобщават високопоставени европейски представители, цитирани от Ройтерс.

Групата на седемте – САЩ, Канада, Япония, Великобритания, Германия, Франция и Италия, ще се срещне на 8-9 юни в град Шарлевоа.

Финансовите лидери на едни от най-близките американски съюзници вече изразиха недоволството си заради решението на американската администрация да въведе налози върху вноса на метали, създавайки условия за разгорещен дебат по време на срещата на върха.

В рядък израз на разделение сред обикновено сплотената група шестте страни в клуба – без САЩ, публикуваха общо изявление, в което призовават американския министър на финансите Стивън Манучин да предаде тяхното „единодушно притеснение и разочарование“ от митата на президента Доналд Тръмп.

По-рано тази седмица стана ясно, че заради споровете с Тръмп срещата на върха може да приключи без съвместно изявление.

Планираната заключителна декларация на групата обединяваща най-големите промишлени страни „виси на косъм“, съобщават източници в Берлин.

Като алтернатива домакинът Канада може да представи "Резюме на лидерите на Г-7" в края на срещата в петък и събота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още