Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Kuehne+Nagel: Китай е твърде силен, докато САЩ се управляват лошо от Тръмп

Швейцарската логистична и спедиторска компания възнамерява да съкрати над 20 хил. работници заради щетите, нанесени от коронавируса

Kuehne+Nagel: Китай е твърде силен, докато САЩ се управляват лошо от Тръмп

Снимка: Ройтерс

Логистичната компания Kuehne+Nagel може да съкрати повече от 20 хил. работни места, като най-засегнати вероятно ще бъдат складовите работници, тъй като щетите, нанесени от коронавируса на глобалната икономика, са засегнали сериозно корабоплаването, заяви акционерът, притежаващ контролен пакет акции в дружеството, Клаус-Микаел Кюне, цитиран от Ройтерс. 

Още по темата

 Швейцарската компания, в която работят 83 000 души, вероятно ще съкрати работници в страни като САЩ, които за разлика от някои европейски държави, не разполагат със система за работа на намалено работно време, за да предотвратят масовите съкращения, заяви Кюне в интервю за Die Welt.

Според него забавянето на глобализацията вече е стартирало тренд към реорганизация.

"Групата може да остане с 20-25% по-малко работници, отколкото преди кризата", каза Кюне, добавяйки: „Ще излезем от кризата по-малки“.

Резултатът през 2020 г. определено ще бъде по-лош от преди година, посочи Кюне, изтъквайки, че никой не знае колко дълго ще продължи кризата и колко дълбока ще бъде тя. Компанията вече е изоставила дивидента си.

„Моментите на истината идват през периода от април до юни“, подчерта той. „Обемът на транспорта е намалял значително. Решаващият въпрос е дали световната икономика ще започне постепенно възстановяване през юни.“, добави Кюне.

Той очаква икономическата продукция да остане на по-ниски от предпандемичните нива години наред.

По неговите думи Китай едва ли ще излезе отслабен от кризата, въпреки че именно от тази страна започна да се разпространява коронавируса.

„Тази криза беше започната заради небрежност в рамките на доставките на китайски храни. За мен е невероятно, че такива примитивни условия все още съществуват “, заяви Кюне, като добави: „И все пак Китай - с готовността си да инвестира в проекти като „Един пояс, един път“, разполага невероятна сила. Иска ми се да имаме силни САЩ като противотежест, но те се управляват лошо от Доналд Тръмп. Това обаче може да бъде възможност за една силна, смела Европа".

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Еврокомисар: Полицейска криза като в САЩ е малко вероятна в Европа