IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей: Подробности за вътрешния пазар ще се уточнят на втория етап от преговорите

Според премиера на Великобритания преговорите за Brexit с ЕС бележат много добър напредък

22:27 | 06.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че правителството ще даде повече подробности за това как ще защити и съхрани вътрешния пазар на Великобритания през втория етап от разговорите по Brexit, предаде Ройтерс.

Преговорите прогресират и бележат много добър напредък, отбеляза тя в парламента.

По въпроса за предотвратяването на т.нар. твърда граница на остров Ирландия Мей каза: "Ще вземем необходимите мерки да няма твърда граница".

"Ще направим това, като спазваме конституционния интегритет на Обединеното кралство и като уважаваме вътрешния пазар, и защитим вътрешния пазар на Обединеното кралство", добави тя.

Ирландия и другите членове на ЕС искат Обединеното кралство да даде подробности как могат да бъдат избегнати митническите контролни пунктове и други гранични пречки, преди преговорите  да преминат към следващия етап, в който да се обсъждат отношенията след Brexit като търговията.

Министърът за Brexit Дейвид Дейвис каза днес пред парламентарна комисия, че Великобритания не е направила официални анализи сектор по сектор на последиците за икономиката от излизането на страната от ЕС, допълвайки, че такива не са необходими все още, съобщи Ройтерс.

Коментарите предизвикаха критики за начина, по който правителството се справя със сложния процес на "развода", в момент когато преговорите в Брюксел са в застой заради неразбирателството по въпроса за ирландската граница след Brexit.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още