IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отзоваването на руски дипломати не значи край на комуникацията с Русия

Според координаторa на Европейския съвет за външна плитика Даниел Стефанов до момента Путин е получавал това, което иска без да плаща политическа цена

16:01 | 01.04.18 г. 24
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Когато се коментира отзоваването на руски дипломати заради случая "Скрипал", трябва да си дадем сметка, че тук говорим по-скоро за хора, които са от службите, под прикритието на дипломати в различни посолства, тоест такива, които се занимават с шпионаж. Ударът ще бъде по-скоро върху руските служби, които според Запада са преминали определени граници. Това коментира Даниел Стефанов, координатор на Европейски съвет за външна политика (ЕСВП), в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му не бива да се смята, че се затварят врати или има ситуация, в която ЕС и другите държави остават без канал за комуникация с Русия.

"До момента Путин получаваше това, което иска, чрез брутална намеса във вътрешните работи на някои държави, без да плаща политическа цена за това. Сега обаче реакцията на страните е съвсем различна", посочи събеседникът. Според него това се дължи на няколко причини, една от които е употребата на нервопаралитичен газ в мирно време в чужда държава.

"Руският президент успя да настрои много страни срещу себе си, а някои дори промениха начините, по които гласуват. Точно поради този инструментариум, който се използва от Путин в последните години, на действие на посредници, вече никой не иска да се занимава с търсене на конкретната връзка и фактология.

Българската позиция е да се търсят още доказателства, но в тази политическа ситуация това не е от значение", каза Стефанов.

Повече вижте във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

18
rate up comment 4 rate down comment 1
julian12
преди 6 години
Ти пък къде ги видя тия демократични държави? В цял свят цари всичко друго, но не и демокрация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 4 rate down comment 7
khao
преди 6 години
аок не бяха сащ, ние щеше да сме от победителите във втората световна ... учи история бе, ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 4
ABBA
преди 6 години
"Не искам да обидя никого, но наистина не виждате очевадното. Русия, Турция и Иран са три недоразпаднали се империи."Немай грижи, рабут'та съ развива кату мъжку праси! С'я с тия санкции няма ГМО смески и бърдже шъ наддаватъ :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 9 rate down comment 23
Стоян Петров
преди 6 години
Не искам да обидя никого, но наистина не виждате очевадното. Русия, Турция и Иран са три недоразпаднали се империи. Или това е предстоящо или се демократизират. Среден път няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 23 rate down comment 6
Hahoto
преди 6 години
Не им бери гайлето на тях, той и Ердоган им свали раждивата СУшка, репчи се, дърви се, па после обърна палачинката. Политиката е те такава *** работа, да знаеш, нема любов, само интереси..... Днес ги гонят, утре ги цалуват, те такава е тя от дълбока древност. Така че руснака тия изгонените утре ще ги подмени с нови, а по-голямата част ще ги размести. Тая истерия със Скрипал малко ялова излезе, тия даже не пукнаха. Ама другата седмица нещо друго ще стане и пак Путин ще им е виновен. А преди световното чакай и украинската армия да удари Донбас. Както казва Булгаков в "Майстора и Маргарита"-"Анушка вече е разляла олиото...." А на теб татари и монголци ти в главата, твърде атавистично шъ знаеш :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 20
Стоян Петров
преди 6 години
Хахо, ама всичко това си е за тяхна сметка ве! Русия трябваше да има 500 милиона население, пък то флуктоира около 140. Докараха се до там Люксембург и Малта да им гонят посланиците! Хихихихи. Проумяваш ли? Люксембург и Малта, един полк не могат да формират, пък им ритнали дипломатите! Хихихихи! А на татарските им гени акцентирам, защото те мразят монголците, поради простата причина че са лежали под тях над 300 години. И понеже са лежали, са се смесили. Между другото и Земан и Орбан ги ритнаха. Така че каквото и да си фантазирате, кервана си върви а мечката си реве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 19 rate down comment 8
comet
преди 6 години
Съфорумци, аз на явлението Стоян Петров просто не му обръщам внимание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 11 rate down comment 22
Стоян Петров
преди 6 години
Наясно си че Русия ке падне! Въпрос на време. Наистина не много!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 6 години
Ти да не си напушен? Кой може да си позволи ядрена война?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 23 rate down comment 8
comet
преди 6 години
Руснаците просто трябва да изчакат (оръжията и патриотизмът им са достатъчен гарант) дозалязването на САЩ (обречени без нови територии със свежи ресурси и роби). Далекоизточната цивилизация (явление непознато за елементарен колониално-пиратски Запад) ще свърши основното. Германия е произвеждаща страна, а не бивша колониална, при това е окупирана днес, просто и тя да поизчака разхлабването на примката. Ядрена война е нещото което залязващите Лондон и САЩ не могат да си го позволят (все пак да не чуе дявола).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още