IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влошаването на отношенията със САЩ е разочарованието на Москва за 2017 г.

През тази година двете страни не спряха да предприемат една срещу друга санкции, а отношенията им се обтягат, смятат в Кремъл

20:55 | 29.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Влошаването на отношенията на Русия със САЩ е едно от големите разочарования на 2017 г. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че отношенията между Москва и Вашингтон са се влошили до най-ниската си точка от Студената война след анексирането от Русия на Крим през 2014 г. и твърденията за нейна намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., пише БТА.

Тази година двете страни не спряха да предприемат една срещу друга ответни мерки, вариращи от ограничения за персонала в посолствата до закони срещу медии, които са държавна собственост.

На репортерски въпрос кои са най-големите разочарования за Кремъл през 2017 г. Песков отговори, че влошаването на отношенията със САЩ "със сигурност" спада към тях.

Руският президент Путин винаги е подчертавал готовността за изграждане на взаимноизгодно сътрудничество с другите страни, включително с Европа и САЩ. "Но за танго трябват двама", казва още Песков, допълва БНР.

Той повтори позицията на Русия, че тя се стреми към добри отношения със САЩ, основаващи се на "взаимно доверие и уважение". "За танго са нужни двама", подчерта в същото време Песков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още