IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

109 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион между България и Румъния

С част от средствата ще бъдат ремонтирани пътни отсечки

17:02 | 22.03.18 г.
<p>
	Дунав мост при Видин. <em>Снимка:&nbsp;Архив Ройтерс</em></p>

Дунав мост при Видин. Снимка: Архив Ройтерс

Нови над 109 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион между България и Румъния по програма Интеррег, стана ясно на заседание на Комитета за наблюдение на европейската трансгранична програма, което се проведе в град Велико Търново.

На заседанието бяха одобрени общо 74 нови проекта между партньори от двете страни в рамките на третата покана за проекти, съобщи регионалното министерство.

Заместник регионалният министър Деница Николова отбеляза, че сред одобрените проекти има два на Агенция “Пътна инфраструктура” за рехабилитация на пътни отсечки в Северна и Северозападна България.

С близо 4 млн. евро ще бъдат ремонтирани около 10 км от пътя Гулянци - Долна Митрополия в област Плевен. Вторият проект е за близо 3 млн. евро и ремонт на 7,7-километров участък от път II-81 Костинброд-Берковица-Монтана, с което Берковица ще има достъп до транспортен коридор IV.

Одобрен е проект за над 1 млн. евро за съвместни действия при аварийни ситуации на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

С над 3 млн. евро Изпълнителна агенция „Морска администрация“ ще създаде аварийни спасителни центрове в Русе, Лом и Турну Мъгуреле с цел превенция и преодоляване на бедствия във връзка с навигацията по река Дунав.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още