Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

600 млн. лв. ще бъдат вложени в енергийна ефективност на сгради до 2020 г.

Средствата са по Оперативна програма „Региони в растеж"

600 млн. лв. ще бъдат вложени в енергийна ефективност на сгради до 2020 г.

Реновираната сграда на общината в Сандански. Снимка: МРРБ

Над 600 млн. лв. са отделени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. за подобряване на енергийната ефективност в обществени и многофамилни жилищни сгради в страната. Това коментира днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, цитирана от пресцентъра на министерството.

По този начин даваме възможност те да бъдат по-екологични от гледна точна на енергопотребление и за спестяване на средствата, които бихме давали като разходи за отопление, а това дава възможност за нови инвестиции, каза тя.

В Сандански Деница Николова присъства на откриването на реновираната със средства от оперативната програма сграда на общината.

Проект „Енергийна ефективност на административна сграда - Общинска администрация Сандански, община Сандански“ е на обща стойност 487 хил. лв., от които 475 хил. лв. са безвъзмездна финансова помощ.

След обновителните дейности сградата е с подобрено техническото състояние, намалени са разходите за енергия, постигнато е по-високо ниво на енергийна ефективност.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Дунавските държави ще трябва да финансират сами стратегията за региона след 2020 г.*