IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търгът за линейките отново е блокиран

Нова жалба спира обществената поръчка в КЗК

14:40 | 24.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Ново искане за спиране на обществената поръчка за закупуване на 400 линейки чрез търг, обявен от Министерството на здравеопазването, е постъпило в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Жалбоподателят е "Амбуланс Илк Иардим Ве Хастахане Чихазларъ Ве Тисислеръ Санай Тик", става ясно от сайта на регулатора. Жалбата е с днешна дата.

Това е пореден път, в който заради жалба се блокира търгът за линейките. Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение направеното искане за спиране на обществената поръчка от „Вайнман Технолоджи".

В началото на юли Върховният административен съд (ВАС) не можа да образува производство и да разгледа частната жалба на "Вайнман Технолоджи" срещу решението на КЗК, тъй като дружеството умишлено не внася дължимата държавна такса. 

Припомняме, че със свое определение от 14 юни КЗК остави без уважение направеното искане от "Вайнман Технолоджи" за спиране на обществената поръчка, но на 22 юни фирмата подаде частна жалба до съда.

Общият бюджет на проекта за модернизация на спешната помощ е за закупуване на 400 линейки за над 163 млн. лв. Средствата са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Освен закупуването на новите санитарни автомобили проектът предвижда модернизация на 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ в страната.

Проектът трябваше да започне още през лятото на 2017 година, но беше забавен заради открити през септември миналата година нередности, свързани с документацията по 37 обекта, свързани със спешното обслужване.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още