IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира по-висок клас AirPods?

Компанията ще пусне новите си предложения за звук през следващата година, твърдят източници

09:16 | 26.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple планира да заложи повече на звука като пусне на пазара висок клас слушалки AirPods, нов HomePod и слушалки със студийно качество през следващата година. Това твърдят източници на Bloomberg.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания работи по AirPods, които изолират външните шумове и са водоустойчиви, коментират източниците. Apple се опитва да увеличи разнообразието на възможностите, при които AirPods могат да работят далеч от iPhone или iPad, твърди един източник. Ясно е, че хората няма да плуват с тях, но водоустойчивостта им е главно за защита от дъжд, коментират източниците.

Планираните за 2019 г. слушалки вероятно ще струват повече от сегашните 159 долара за чифт. Освен това Apple работи по безжично зарядно, което да работи с предстоящото AirPower.

На вътрешно ниво компанията е обсъдила и добавянето на биометрични сензори на бъдещите AirPods, за следене на пулса например, така че да бъдат разширени здравните хардуерни предложения отвъд Apple Watch, твърди друг източник.

Сегашните слушалки ще бъдат обновени по-късно тази година с нов чип и поддръжка за хендсфрий активация през Siri, обяви Bloomberg News.

Apple готви и по-традиционни слушалки, които ще се конкурират със скъпите модели на Bose и Senheiser. Те ще използват марката Apple и ще бъдат по-висок клас алтернатива на линията Beats на компанията. Първоначално фирмата е имала намерение да пусне слушалките до края на 2018 г., но се е сблъскала с предизвикателства при разработката, а сега се цели към пазарно пускане през следващата година, обявиха източници.

Те са помолили да останат анонимни, защото нямат право да коментират продукти, които не са излезли на пазара.

Говорителка на Apple е отказала да коментира въпроса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още